aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πιστοποιητικό» αξιοπιστίας

«Πιστοποιητικό» αξιοπιστίας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το θέλουν πολύ και πιστεύουν, πως μπορεί ο φετινός τίτλος να  πάρει το δρόμο προς τη Λεμεσό. Τρεις φορές στη διάρκεια της φετινής σεζόν κόλλησαν και απώλεσαν έδαφος, όμως τώρα στην τελευταία αντεπίθεσή τους, δεν θέλουν με τίποτε να χάσουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Η τελευταία φορά ήταν το 2005-06, όταν με τον Μπερντ Στάνγκε ο Απόλλων πανηγύρισε το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Φέτος εφτά στροφές πριν από το τέλος του φετινού μαραθωνίου, οι κυανόλευκοι καταθέτουν «πιστοποιητικό» αξιοπιστίας και δυνατοτήτων για τον τίτλο.

Βρίσκονται στο -4 και είναι πιθανό σε μία εβδομάδα από σήμερα να βρεθούν είτε στο -1 ή και να πιάσουν κορυφή. Το Σάββατο αντιμετωπίζουν την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τη Μεγάλη Πέμπτη τον ΑΠΟΕΛ. Με δυο νίκες κάνουν το πιο σημαντικό άλμα για την κατάκτηση του τίτλου. Αμφιβάλλει κανείς, πως η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα.

Εμείς βέβαια και ο κόσμος του Απόλλωνα, μπορεί να προτρέχουμε, όμως προέχει να συνεχίσουν το σερί τους, κερδίζοντας πρώτα την Ανόρθωση. Οι δυνατότητες και η δίψα για νίκες και βαθμούς δεν εξαντλήθηκαν ούτε στη νίκη επί της Ομόνοιας, ούτε στην επική ανατροπή επί της ΑΕΚ πριν από δύο εβδομάδες. Η σταθερότητα που δείχνει ο Απόλλων, ήλθε την πιο κατάλληλη περίοδο. Την ίδια ώρα που οι άλλες ομάδες μετρούν προβλήματα και απώλειες, οι κυανόλευκοι παρουσιάζονται πλήρεις, φρέσκοι και ήρεμοι, λες και τώρα αρχίζει η σεζόν!

Η νοοτροπία και ο χαρακτήρας που κτίστηκε την τελευταία τριετία είναι στο αποκορύφωμά τους. Και αν καταφέρουν κάνουν το διπλό στη Λάρνακα το Σάββατο, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος τι θα γίνει πέντε μέρες μετά, όταν θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή κρατά πάντως γερά τα γκέμια. Συστήνει σοβαρότητα για να πάνε όλα ρολόι μέχρι το τέλος. Πλην των Ρομπέρζ και Σεμέδο, στο απουσιολόγιο προστέθηκε και ο Σατσέτι, που έφθασε στο όριο των κίτρινων καρτών. Μια απουσία, πολύ σημαντική, γιατί θα υποχρεωθεί σε μετακίνηση του Χάμπου Κυριάκου στη φυσική του θέση στον κεντρικό άξονα, καθώς είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός αμυντικός μέσος που έχει στη διάθεσή του ο Κύπριος τεχνικός.

Υπάρχουν λύσεις και επιλογές

Από τη στιγμή που οι Σατσέτι και Σεμέδο είναι τιμωρημένοι και ο Κυριάκου θα πάρει θέση στη μεσαία γραμμή, το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Πελαγία να αγωνίζεται στην άμυνα, δίπλα από τον Βινίσιους. Ωστόσο, όλα είναι ανοικτά και καλύτερα είναι να μη βιαζόμαστε, γιατί ο Αυγουστή μπορεί να ετοιμάζει κάτι άλλο. Δεν αποκλείεται να δούμε το δίδυμο Μπεντόγια, Ρέινολντς ή κάτι διαφορετικό. Είναι και η περίπτωση του Πέδρο, ο οποίος μπορεί να κληθεί να δώσει προσωρινή λύση στον άξονα. Υπάρχουν άλλες τρεις προπονήσεις για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις, ο τεχνικός του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ