aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠίρλο μετά την τριάρα από τη Μίλαν: «Να παραιτηθώ; Όχι!»

Πίρλο μετά την τριάρα από τη Μίλαν: «Να παραιτηθώ; Όχι!»

Οι Μπιανκονέρι ήξεραν ότι έπρεπε να νικήσουν αλλά τελικά ηττήθηκαν. Και ηττήθηκαν και με 0-3, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν και την ισοβαθμία. Η Γιουβέντους του Πίρλο, γενικά, απογοήτευσε πλήρως φέτος και ο προπονητής ρωτήθηκε αν φοβάται απόλυση ή σκέφτεται παραίτηση. Αναλυτικά, όσα όσα είπε…

Για την εικόνα μιας μπερδεμένης και χωρίς πλάνο ομάδας…

«Χθες είπα ότι μέσα στην εβδομάδα είδα την ομάδα να είναι καλά. Προπονηθήκαμε με τη σωστή νοοτροπία, τη σωστή συγκέντρωση, έβλεπα μια ομάδα ζωντανή. Μια ομάδα πεπεισμένη ότι θα κάνει μεγάλο παιχνίδι, γιατί πάντα είναι μεγάλο ένα παιχνίδι με τη Μίλαν. Ειδικά όταν κρίνεται η έξοδος στο Champions League. Δυστυχώς δεν ήταν έτσι. Αρχίσαμε καλά αλλά μετά, σταδιακά, αρχίσαμε να μην είμαστε συμπαγείς και έγινε αυτό που έγινε».

Για το πώς το εξηγεί…

«Δύσκολο να το εξηγήσω τώρα αμέσως. Είναι πολλά αυτά που δεν πήγαν καλά, όταν χάνεις με 3-0 εντός έδρας είναι προφανές αυτό. Τώρα, όμως, θα ήταν πολύ εύκολο το να μιλήσουμε. Τώρα πρέπει να ξαναδούμε το παιχνίδι, να μιλήσω με τους παίκτες μου και με καθαρό μυαλό να αναλύσουμε τι έγινε».

Για το αν φοβάται πιθανή απόλυση ή σκέφτεται την παραίτηση…

«Οχι, παραίτηση όχι. Ανέλαβα αυτή τη δουλειά με πολύ ενθουσιασμό. Ηξερα ότι θα υπήρχαν δυσκολίες, από την αρχή υπήρχαν. Εγώ είμαι στη διάθεση της διοίκησης γιατί δουλεύω σε ένα τεράστιο κλαμπ. Ηξερα ότι είχα δύσκολα μπροστά μου, πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα. Πιστεύω ότι μπορώ, μαζί με την ομάδα, να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Απομένουν τρεις αγωνιστικές, θα συνεχίσω επομένως να κάνω τη δουλειά μου όσο μου επιτρέπεται κάτι τέτοιο».

Για το τι πιστεύει ότι έχει καταφέρει από όσα είχε στο μυαλό του στην αρχή της σεζόν…

«Πολύ καλά… λίγα πράγματα. Σίγουρα είχα ένα πρότζεκτ στο μυαλό μου, προσπάθησα να δουλέψω με συγκεκριμένες αρχές. Κάποιες φορές πήγε καλά, κάποιες όχι. Από εκεί και πέρα, έτσι όπως πήγαινε η σεζόν, έπρεπε να προσαρμοστώ στα δεδομένα. Ενα ξεκάθαρο πλάνο, επομένως, όντως μπορεί να μην φάνηκε. Είμαι πεπεισμένος όμως για την επιλογή που έκανα. Είμαι πεπεισμένος ότι έχω καλό ρόστερ στη διάθεσή μου. Θα πρέπει, επομένως, να βγούμε από αυτή την κατάσταση».

Για το γεγονός ότι και ο Σάρι πέρυσι μίλησε για προσαρμογή στα δεδομένα και αν αυτό σημαίνει ότι αυτό το ρόστερ δύσκολα δέχεται τις αλλαγές…

«Οχι, δεν ισχύει αυτό. Εχεις, όμως, πράγματα στο μυαλό σου, πράγματα που θες να κάνεις αλλά με κάποιους παίκτες ίσως είναι δύσκολο αυτό. Αν δεν κατάφερα, όμως, να πάρω το καλύτερο από αυτούς, είναι δική μου ευθύνη. Επρεπε να τα πάω καλύτερα. Είμαι στη Γιουβέντους, άρα ήταν υποχρεωτικό να τα πάω καλύτερα. Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε, αναλαμβάνω την ευθύνη. Η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες, οπότε είναι προφανές ότι δεν κατάφερα να πάρω το καλύτερο από αυτούς».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έβγαλε αντίδραση…

«Πάνω σε αυτό το θέμα έχουμε μιλήσει πολύ. Υπήρξαν πολλά τέτοια παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ζητούσα πάντα να βγάλουν αντίδραση, να βγάλουν υπερηφάνεια, όσο χορτασμένος κι αν είσαι από τίτλους, επιτυχίες. Μπορεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες, ναι, αλλά η υπερηφάνεια δεν πρέπει να λείπει ποτέ. Οταν φοράς αυτή τη φανέλα πρέπει να την τιμάς ως το τέλος. Μπορεί να παίξεις καλά, μπορεί να παίξεις χάλια, εντάξει, αυτό συμβαίνει, ποδόσφαιρο είναι. Υπερηφάνεια και αντίδραση πρέπει να υπάρχει πάντα όμως γιατί εκπροσωπούμε ένα σπουδαίο κλαμπ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις».

Για το αν επηρέασε την ομάδα το θέμα με την ευρωπαϊκή Super League και οι απειλές της UEFA…

«Οχι, πάντα ήμουν ήρεμος, η διοίκηση μου έδωσε πλήρη ελευθερία, ήταν πάντα μαζί μου. Συνέβησαν πράγματα εκτός γηπέδου αλλά τα αποδυτήρια δεν επηρεάστηκαν, η διοίκηση δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Αν δεν τα πήγαμε καλά εντός γηπέδου η ευθύνη είναι δική μας και ειδικά δική μου γιατί είμαι ο αρχηγός αυτής της ομάδας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ