aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε τους βαθμούς, έχασε τον Γκόρντον

Πήρε τους βαθμούς, έχασε τον Γκόρντον

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τη δέκατή της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ανόρθωση απέναντι στον Άρη. Για μία ακόμη φορά οι παίκτες του Ρόνι Λέβι «χτύπησαν» στο φινάλε της αναμέτρησης και κατάφεραν με δυο βραζιλιάνικα γκολ, των Ζοάο Βίκτορ (80′) και Αντρέ Άλβες (90+4′), να πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει και του επερχόμενου ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Τείνει να γίνει συνήθεια, πλέον, στην ομάδα τα γκολ στα τελευταία στάδια των αγώνων της, όπως φυσικά και η δυσκολία που παρουσιάζει στο εύκολο γκολ. Απ’ την άλλη το γεγονός ότι βρίσκει λύσεις και παίρνει, έστω και δύσκολα, αυτό που θέλει είναι στα θετικά της «Κυρίας».

Η νίκη επί του Άρη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, όμως έχει αφήσει και μία σημαντική απώλεια πίσω της. Ο λόγος για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα μείνει εκτός ο Κροάτης και αυτός είναι δίχως αμφιβολία ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τον Λέβι. Ο Ισραηλινός είναι πολύ πιθανό να ρίξει στα βαθιά τον Παναγιώτη Αρτυματά. Κόντρα στην Αλκή όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ντουγκλάο, ο νεαρός Κύπριος διεθνής έκανε πολύ καλό παιχνίδι και είναι ο πρώτος υποψήφιος για να πάρει φανέλα βασικού.

Υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις με τους Βίκτορ και Σιεού, όμως ο Λέβι δύσκολα θα «χαλάσει» τις ισορροπίες της ομάδας του. Απ’ εκεί και πέρα δεν έχουν προκύψει οποιαδήποτε προβλήματα και όλα δείχνουν ότι πέρα από τον Σίλντενφελντ δεν θα υπάρξουν άλλες απουσίες. Αυτό σημαίνει ότι η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα είναι στα στόπερ, εκτός αν ο Ισραηλινός προτιμήσει να ρίξει βασικό κάποιο από τους Καλό ή Άλβες. Το παιχνίδι της Τετάρτης κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό για την «Κυρία» μιας και αν καταφέρει μέσα στην έδρα της και κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ, για δεύτερη φορά φέτος, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ενόψει και της συνέχειας.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να περάσει και μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Το κλίμα στην ομάδα παραμένει εξαιρετικό και η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη. Όλοι στο στρατόπεδο της ομάδας, διοίκηση, ποδοσφαιριστές και κόσμος, ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Πάνε χρόνια να δώσει η Ανόρθωση ένα τόσο σημαντικό αγώνα στα μέσα του πρωταθλήματος και τυχόν επιτυχία θα της δώσει την ευκαιρία να βγει διπλά και τριπλά κερδισμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ