aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε το… θρίλερ η Χίμκι, με δαιμονισμένο Σβεντ!

Πήρε το… θρίλερ η Χίμκι, με δαιμονισμένο Σβεντ!

Μεγάλη νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλκίρις με 84-83 για τη Χίμκι, με κορυφαίο τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους. Σε ματς-θρίλερ μέχρι το φινάλε, η Χίμκι πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις. Η ομάδα της Ρωσίας επικράτησε με 84-83 έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος είχε 25 πόντους και 10 ασίστ.

Έπειτα από δυο χαμένα ματς, η Χίμκι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και δίχως επιτυχημένο αποτέλεσμα μέσα στο «σπίτι» της. Το ρεκόρ για τους Λιθουανούς είναι 4-5 και για τους Ρώσους 3-6.

Πέρα από τον εξαιρετικό Σβεντ, για τη Χίμκι ξεχώρισε ο Τζόρνταν Μίκι, που είχε 20 πόντους. Από τη Ζαλγκίρις ο Ντέιβις σταμάτησε στους 23 πόντους και τον ακολούθησε ο Γκριγκόνις με 13.

Η Ζαλγκίρις ήταν πιο επιθετική στο πρώτο δεκάλεπτο και κυριαρχούσε στο παρκέ. Εκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (26-19), ενώ κατάφερε να πάρει και διαφορά 10 πόντων (35-25), τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη ημιχρόνου.

Η Χίμκι στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 39-37 υπέρ της Ζαλγκίρις.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να ανεβάζει κι άλλο στροφέςΟι Ρώσοι πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Σβεντ (45-47 στο 24′) και απέκτησαν προβάδισμα έξι πόντων (52-58 στο 29′).

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ και οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το τέλος. Στο τέλος, η Χίμκι ήταν αυτό που απεδείχθη πιο ψύχραιμη στις βολές με αποτέλεσμα να πάρει το σπουδαίο διπλό στο Κάουνας.

Δεκάλεπτα: 26-19, 39-37, 57-58, 83-84.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ