aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε την ουσία και προχωρά

Πήρε την ουσία και προχωρά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ασχέτως αντιπάλου. Για την ΑΕΚ, το προψεσινό πρώτο παιχνίδι της κόντρα στην Πάφος FC (2-0) έγινε ακόμη πιο δύσκολο, όχι μόνο γιατί η αντίπαλος έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα, αλλά γιατί είχε να αντιμετωπίσει και πέντε συνολικά απουσίες, με αποτέλεσμα να παρατάξει ομάδα που πρώτη φορά είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιλογές του Ιδιάκεθ είχαν εν μέρει ρίσκο, όμως δεν είχε και πολλές άλλες.

Ο Ταντί χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο της άμυνας, δεξιά στην τριπλέτα, και ήταν πάρα πολύ καλός. Ο 19χρονος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία και έδειξε ότι είναι παίκτης που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει τα φόντα να βελτιωθεί και να γίνει ακόμη καλύτερος, μιας και διαθέτει τα προσόντα. Τον Σπόλιαριτς δεν είναι η πρώτη φορά που τον είδαμε. Ξέρουμε ποιος είναι και ποιες είναι οι δυνατότητές του, επομένως η απόδοσή του δεν παραξενεύει κανέναν. Αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, θα γίνει πολύτιμη και πιθανόν αναντικατάστατη μονάδα.

Αγωνιστικά, μπορεί η ομάδα της Λάρνακας να μην έθελξε και να μην εντυπωσίασε, πήρε όμως την ουσία και το αποτέλεσμα που ήθελε. Ευνοήθηκε από το λάθος στη φάση του πρώτου πέναλτι και την αποβολή του Σιρόκ, αλλά από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε καλά το ματς και στη μοναδική φάση που δημιούργησε η Πάφος FC είχε τον Τόνιο σε πλήρη ετοιμότητα.

Τα δύο γκολ του Τρισκόφσκι από τα 11 βήματα χάρισαν τη νίκη στην ομάδα της Λάρνακας, η οποία τώρα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσα μέσω της διακοπής και να γεμίσει μπαταρίες. Από τις επόμενες προπονήσεις θα απουσιάζουν οι διεθνείς Σπόλιαριτς, Τρισκόφσκι, Γιάννου και Αναστασίου. Ο Πλάνας θα έχει τον χρόνο να μπει για τα καλά στην ομάδα, ενώ ώς την Παρασκευή θα έρθει και το πιστοποιητικό εγγραφής του. Όσο για τον Φιόλιτς, που ακόμη δεν έκανε επίσημο ντεμπούτο, θα είναι σε θέση να καλύψει έδαφος και ίσως με την Ομόνοια να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ