aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε την ματσάρα με την Ζαλγκίρις η ΤΣΣΚΑ!

Πήρε την ματσάρα με την Ζαλγκίρις η ΤΣΣΚΑ!

Nτέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας ήταν άκρως ανταγωνιστική από τα πρώτα λεπτά και λίγο πριν από το τέλος του αγώνα βρέθηκε σε θέση ισχύος 3 λεπτά πριν από το τέλος χάρη σε τρίποντο του Γκριγκόνις (71-80).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατάφερε ν ισοφαρίσει με μπροστάρη τον Σέργιο Ροντρίγκες που πήρε την κατάσταση στα χέρια του (84-84, 43” για το τέλος).

Ο Ουόλτερς έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την Ζαλγκίρις, όμως ο Ροντρίγκες απάντησε απέσως για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (86-86, 25” για το τέλος). Στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου ο Ουόλτερς αστόχησε για την Ζαλγκίρις, το σουτ του Κλάιμπερν από το κέντρο δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση!

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στην παράταση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ (94-94, 43′). Η καλή άμυνα του Σέρχιο Ροντρίγκες έφερε νέα επίθεση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Ισπανό γκαρντ να φέρνει σε θέση ισχύος την ΤΣΣΚΑ σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (97-94, 44′).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε, με την Ζαλγκίρις να μην παραδίνεται. 1 βολή του Γκριγκόνις, ένα επιθετικό ριμπάουντ του Καβαλιάουσκας και 2/2 βολές του Λιθουανού σέντερ έκαναν το σκορ 97-97, 38” για το τέλος του αγώνα. Στην τελευταία φάση ο Κλάιμπερν πήρε το φάουλ από τον Ουόλτερς και με 2/2 βολές έγραψε το 99-97. Ο Ουόλτερς εν συνεχεία, αστόχησε σε τρίποντο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε στη νίκη, με πολύ κόπο, κάνοντας το 8-0 στην regular season, την ίδια στιγμή που η Ζαλγκίρις υποχώρησε στο 3-5, γνωρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στην φετινή Euroleague!

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-38, 59-60, 86-86 (κ.δ.), 99-97.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ