aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε «Χ» η Γιουβέντους, στο κόλπο ο Ολυμπιακός (video)

Πήρε «Χ» η Γιουβέντους, στο κόλπο ο Ολυμπιακός (video)

Ένα αποτέλεσμα που αφήνει στο κόλπο της 3ης θέσης τον Ολυμπιακό στο Ζοσέ Αλβαλάδε, μετά το ισόπαλο 1-1 της Σπόρτινγκ με τη Γιουβέντους. Η Σπόρτινγκ είχε τα ηνία στο πρώτο μισάωρο του ματς, όπου πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Μπρούνο Σέζαρ, αλλά στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους ήταν καταιγιστική και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78’ με τον Ιγκουαϊν, μετά από έξοχη πάσα του Κουαδράδο. Στους επτά πόντους η Γιουβέντους, στους τέσσερις η Σπόρτινγκ.


Το ματς: Η Σπόρτινγκ ξεκίνησε το ματς με αρκετή κατοχή της μπάλας και είχε την πρώτη καλή της προσπάθεια στο 11’ με σουτ του Μπρούνο Σέζαρ που έστειλε …τροχιοδεικτική βολή προς την εστία της Γιουβέντους αλλά αστόχησε. Τα «λιοντάρια» ωστόσο πήραν το προβάδισμα στο 20ο λεπτό, όταν σε μια προσωπική προσπάθεια του Ζέλσον Μαρτίνς, αυτός χόρεψε την άμυνα των Ιταλών, σούταρε με τον Μπουφόν να αποκρούει προς το σημείο του πέναλτι και κάπου εκεί ήρθε ο Μπρούνο Σέζαρ με δεξί πλασέ ν’ ανοίξει το σκορ για το 1-0. Ο Κεντίρα προσπάθησε ν’ απαντήσει άμεσα, αλλά αστόχησε από πάρα πολύ καλή θέση.

Από εκεί και μετά στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους και προς το τέλος του ημιχρόνου η Γιουβέντους πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει κάποιο σουτ εντός στόχου, ώστε να απειλήσει τον Ρουί Πατρίτσιο και έτσι η Σπόρτινγκ έμεινε με προίκα το προβάδισμα του 1-0 στο ημίχρονο.

Η επανάληψη φέρνει πλέον τη Γιουβέντους να βγαίνει μπροστά από το ξεκίνημα της. Στο 48’ εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς, ο Μάντζουκιτς πιάνει κεφαλιά και ο Πατρίτσιο μπλοκάρει. Μέχρι το 60’ η Γιουβέντους κερδίζει απανωτά κόρνερ, ο Ντιμπάλα προσπαθεί ν’ απειλήσει τον Πατρίτσιο, αλλά είναι ο Σέζαρ εκείνος που έχει άλλη μια καλή προσπάθεια στο 59’. Αμέσως μετά ο Ντε Σίλιο δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του πορτιέρε της Σπόρτινγκ που βρίσκεται πάλι σε ετοιμότητα.

Οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τους Ιγκουαϊν στο 68’, Ντιμπάλα στο 70’, αλλά και τον Άλεξ Σάντρο να ψάχνουν απεγνωσμένα το γκολ, αλλά να μην το βρίσκουν.Μετά από λυσσαλέες επιθέσεις και αφού τα σουτ του Ντιμπάλα δεν έβρισκαν στόχο, ήρθε μια έξοχη μπαλιά του Κουαδράδο στον αριστερό διάδρομο της περιοχής της Σπόρτινγκ και ο Ιγκουαϊν με πλασέ έκανε το 1-1.

Η «βέκια σινιόρα» συνέχισε να πιέζει με την αυτοπεποίθηση που της έδινε πλέον το 1-1 με τον φρέσκο Ντάγκλας Κόστα ν’ απειλεί στο 81’ αλλά να μην βρίσκει στόχο. Στο 87′ ο Κοάτες και στο 88′ ο Μπρούνο Φερνάντες είχαν από μια καλή στιγμή για την Σπόρτινγκ αλλά το ματς έμεινε στο 1-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ