aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήραν τα μηνύματα οι γαλαζοκίτρινοι

Πήραν τα μηνύματα οι γαλαζοκίτρινοι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για την ΑΕΛ δεν ήταν απλά μόνο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος η αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Άρη. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ μετά τους έξι αγώνες που είχε δώσει η ομάδα του στην Ευρώπη, ήθελε να δει το πώς αντιδρά το σύνολο και μέσα από τα ματς πρωταθλήματος. Γιατί άλλο φιλικά, άλλο Ευρώπη και άλλο πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί, όμως λογικά οι γαλαζοκίτρινοι έλαβαν και τα μηνύματα για όσα τους περιμένουν στο πρωτάθλημα.

Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και αντίπαλοι που δίνουν χώρο και βγαίνουν στην αντεπίθεση, άλλες με διπλή άμυνα και άλλες που κινούνται με σκοπιμότητες και σου χαλούν τον ρυθμό. Ο Μπαλταζάρ θα πρέπει να κατάλαβε πως πρέπει σε κάθε αγώνα, ανάλογα με τον αντίπαλο, να προσαρμόζει και την τακτική του. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντάς τους πως σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο, αλλά αναγνώρισε και τις δυσκολίες του αγώνα της πρεμιέρας και το γεγονός ότι ο Άρης θα είναι σκληρό καρύδι για όλους. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το πιο σημαντικό είναι πως στο τέλος πήρε τη νίκη.

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη για την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, καθώς η διακοπή και η αδράνεια για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησε η προετοιμασία, αποτελεί τροχοπέδη στη βελτίωση που παρουσιάζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές. Αύριο είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, όμως η βελτίωση και ο καλός ρυθμός αυξάνονται μόνο με επίσημους αγώνες. Ο Μπαλταζάρ θα ζήσει όμως με αυτά που έχει μπροστά του και ο στόχος είναι να παρουσιαστεί η ομάδα του πανέτοιμη στο επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο.

Η ΑΕΛ θέλει δουλειά και στις τρεις γραμμές. Να βελτιωθεί στο κέντρο της άμυνας και να γίνει πιο δημιουργική στον μεσοεπιθετικό χώρο. Ο Ρεζέντε που έχει την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού δεν έχει ικανοποιήσει. Θα επιστρέψει και ο Φιντέλις, όμως έχει άλλον ρόλο στη μεσαία γραμμή. Οι ελπίδες των γαλαζοκίτρινων για ανέβασμα της επιθετικής γραμμής στηρίζονται  στους Λεόνσο, Μπενίτεθ και Αλντάιρ. Αν οι τρεις παρουσιαστούν έτοιμοι, η ΑΕΛ θα ελπίζει πως θα καταστεί πιο επιθετική και ουσιαστική στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ