aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήραν ανάσα και προχωρούν

Πήραν ανάσα και προχωρούν

Βαθιά ανάσα πήραν οι παίκτες της ΑΕΚ, μετά από άδεια μιας εβδομάδας και από χθες επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία τους για τη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση: ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν, την προσεχή Πέμπτη επί τσεχικού εδάφους, που θα κρατήσει ανοικτή την πόρτα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κιτρινοπράσινοι, για ακόμα μια σεζόν άρχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις νωρίς το καλοκαίρι και καθότι ο βασικός κορμός του ρόστερ δεν έχει αλλάξει, διαπιστώθηκε (από τον προπονητή) πως χρειαζόντουσαν ξεκούραση. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ τους συνάντησε ξανά, χθες το πρωί στο γήπεδο προπονήσεων, αρχίζοντας να σχεδιάζει το πλάνο του για την αναμέτρηση στη «Ντόοσαν Αρένα». Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις κατοχής και τεχνικής.

Στα αξιοπρόσεκτα, η πρώτη προπόνηση του Νέλσον Μάρκες με την ομάδα της Λάρνακας. Ο 34χρονος Πορτογάλος δεξιός μπακ, το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα, θα στηριχθεί στην εμπειρία του, στην προσπάθεια που καταβάλλει για γρήγορη προσαρμογή στο νέο του περιβάλλον. Σίγουρα, η απόκτησή του αυτή την εποχή, καθώς και η συμπερίληψή του στην ευρωπαϊκή λίστα, φωτογραφίζουν τη σιγουριά του Τσάβι Ρόκα πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει αμέσως τη διαφορά και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Για σήμερα, οι κιτρινοπράσινοι έχουν επίσης προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση. Η τεχνική ηγεσία από την πλευρά της, πέρα από το μέλημα να προετοιμάσει άριστα τους ποδοσφαιριστές για τα πάντα που αφορούν την προσεχή τους αντίπαλο, θα πάρει και την απόφαση για το πώς θα αναπροσαρμόσει τον επιθετικό σχεδιασμό, λόγω της απουσίας του «κιτρινισμένου» Φλοριάν Τολμές.

Οι προφανείς εναλλακτικές επιλογές είναι οι ακόλουθες τρεις: Να μετατοπίσει τον Ιβάν Τρισκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης ή να επιλέξει την είσοδο του Νέστορα Μυτίδη στο αρχικό σχήμα, ή να διαλέξει τον Ονησίφορο Ρουσιά. Βάσει των έως τώρα επιλογών του Ιδιάκεθ, ο τελευταίος έχει τις λιγότερες πιθανότητες.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο κάποιας αλλαγής και σε άλλη γραμμή της ενδεκάδας. Ο Ιδιάκεθ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και ίσως να μην το κάνει πριν από το πρώτο ραντεβού με τους Τσέχους. Το μόνο βέβαιο είναι πως έχει ποιοτικές επιλογές στη διάθεσή του για κάθε θέση. Όταν η ΑΕΚ έχει σταθερό ρυθμό στην απόδοσή της, είναι ικανή να εφαρμόσει επιτυχώς οποιαδήποτε τακτική και στην προκειμένη περίπτωση, να βάλει δύσκολα και στη Βικτόρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ