aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠιο υψηλός μέσος όρος τερμάτων

Πιο υψηλός μέσος όρος τερμάτων

Με ένα ρεκόρ που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το θέαμα που προσφέρει το Τσάμπιονς Λιγκ, ολοκληρώθηκε προψές η διαδρομή στη φάση των ομίλων: στα συνολικά 96 παιχνίδια που έγιναν, από τα 125 του τουρνουά, σημειώθηκαν 306 γκολ, παρουσιάζοντας τον εξαιρετικό μέσο όρο 3,19 γκολ ανά παιχνίδι ή διαφορετικά ένα γκολ κάθε 28 λεπτά! Αποτελεί νέο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο στη φάση των ομίλων ήταν 292 γκολ.

Μετά την ήττα της Παρί Σ.Ζ στο Μόναχο από την Μπάγερν την Τρίτη, αλλά και τη χθεσινή της Μάντσεστερ Σίτι από τη Σαχτάρ στην Ουκρανία, καμία ομάδα δεν κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει απόλυτη (6 νίκες σε 6 ματς) τη διαδρομή της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και να μπει στη μικρή ξεχωριστή ελίτ που το έχει καταφέρει στο παρελθόν: η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο (1992/93), η Παρί Σ.Ζ (1994/95) του Λουίς Φερνάντεζ, η Μπαρσελόνα (2002/03) του Λουίς Φαν Γκάαλ και η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτα τη σεζόν 2011/12, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της και στη συνέχεια (2014/15), με τον Κάρλο Αντσελότι.

Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο ο Νεϊμάρ, το πέτυχε χθες στη Μαδρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με το γκολ που σημείωσε στη νίκη (3-2) της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντόρτμουντ, έγινε ο πρώτος παίκτης, που σκόραρε και στα έξι παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τότεναμ συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (16), ενώ τέσσερις ομάδες έμειναν αήττητες: Μπαρσελόνα, Μπεσικτάς, Λίβερπουλ και Τότεναμ. Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών (83.782), σημειώθηκε στο ματς Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη: Λίβερπουλ- Σπαρτάκ 7-0, η αντίστοιχη εκτός έδρας νίκη: Μάριμπορ-Λίβερπουλ 0-7 και τα περισσότερα γκολ, σημειώθηκαν προαναφερθέντα ματς και στην αναμέτρηση Παρί Σ.Ζ-Σέλτικ 7-0.

Ο Ρονάλντο είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με εννέα γκολ, ενώ έχει πετύχει συνολικά 114 γκολ, 17 περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι. Κορυφαίος σε ασίστ στη φάση των ομίλων είναι ο Τζέιμς Μίλνερ της Λίβερπουλ, με 5, αφήνοντας πίσω του για μία τον Νεϊμάρ. Το ρεκόρ με τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες έχει η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα με 90%, λίγο μπροστά από Μπαρσελόνα, Παρί Σ.Ζ και Ρεάλ Μαδρίτης, που παρουσιάζουν ποσοστό 89%.

Η Μπενφίκα είναι η μοναδική ομάδα, που δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό, γνωρίζοντας 6 ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια της. Τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας με ποσοστό 63% έχει η Μπαρσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καλύτερη επίθεση είναι εκείνη της Παρί Σ.Ζ με 25 γκολ, δύο περισσότερα από τη Λίβερπουλ, που χθες τελευταία αγωνιστική νίκησε με 7-0 τη Σπαρτάκ Μόσχας. Τη χειρότερη άμυνα παρουσίασε η Σέλτικ, με 18 γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ