aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠιο πολλές επιλογές, ευοίωνα μηνύματα

Πιο πολλές επιλογές, ευοίωνα μηνύματα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρωτάθλημα είναι προ των πυλών και αυτό που μένει στην ΑΕΛ είναι να τραβήξει τον δρόμο της και να κοιτάξει μόνο μπροστά. Το εκτόπισμα και η ιστορία της δεν της αφήνουν άλλα περιθώρια από του να αισιοδοξεί, πως η νέα σεζόν θα της επιφυλάξει επιτυχίες. Εύκολη δεν ήταν ποτέ η «ζωή» για τον σύλλογο της Λεμεσού, όμως όσες φουρτούνες  και αν συνάντησε κατάφερε και επέπλευσε.

Το δείγμα των έξι επίσημων παιχνιδιών της στην Ευρώπη ήταν πολύ καλό και δικαιολογημένα αφήνει ανοικτή την πόρτα της διάκρισης στη νέα αγωνιστική περίοδο. Για πρώτη φορά η ΑΕΛ σημείωσε τέσσερις κολλητές νίκες στην Ευρώπη και συνολικά και στους έξι αγώνες το δείγμα γραφής ήταν ελπιδοφόρο. Και αν δεν βρισκόταν στον δρόμο της ο διαιτητής από το Καζακστάν, οι πιθανότητες να προκριθεί σε βάρος της Αούστρια ήταν πάρα πολλές. Δεν υπάρχουν περιθώρια στην ΑΕΛ για να κοιτάξει όμως πίσω, καθώς αύριο ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο  είναι να κερδίσει και πάλι ένα από τα εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στην Ευρώπη. Υπάρχει και ποιότητα και βάθος στην ΑΕΛ για να έχει την πορεία που θέλει ο κόσμος της.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα εμφανιστούν  με περισσότερες επιλογές στο πρωτάθλημα, σε σχέση με τα παιχνίδια στην Ευρώπη.  Οι Λεόνσο, Τεϊσέιρα, Σίλβα και Ζντραφκόφσκι  δεν πήραν καθόλου χρόνο  συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ αγωνίστηκαν ανέτοιμοι οι Μπενίτεθ και  Αλντάιρ. Στα φιλικά απουσίαζε ο Φιντέλις, ο οποίος υπολογίζεται για τον αυριανό  αγώνα με τον Άρη.  «Το βάθος αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ΑΕΛ», είχε δηλώσει στην οπαδική  ιστοσελίδα anatoliki.com ο Μάρκο Σοάρες, από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει επιλογές και το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτόν, είναι  να διατηρήσει  τον πρωταγωνιστικό  ρόλο της ομάδας του, να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό και να δημιουργήσει τέτοιο συναίσθημα στον κόσμο, που να μην αφήνει ποτέ μόνη την ομάδα του. Να έχει μια συνέπεια η ΑΕΛ σε ρυθμό και σταθερότητα αυξάνοντας τις απαιτήσεις της.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ασφαλώς και φέτος θα κριθεί πιο αυστηρά. Έχει αλλάξει πολλά και γενικά έχει εμπεδώσει μια δική του φιλοσοφία. Από τις πρώτες του μέρες στην ΑΕΛ έδειξε πως έχει όρεξη για δουλειά. Έκανε πιο ποιοτική και επιθετική την ομάδα του και είναι λογικό, πως στο πρωτάθλημα θα δούμε ένα σύνολο, που θα κτυπά τη νίκη και θα κυνηγά εντός και εκτός έδρας το βαθμολογικό όφελος. Στο τέλος της ημέρας όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και στην ΑΕΛ θα ήθελαν να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα για πολλούς και ευνόητους λόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ