aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πιο κοντά ο Σλούκας στον Ολυμπιακό, μένει ΤΣΣΚΑ ο Τζέιμς!»

«Πιο κοντά ο Σλούκας στον Ολυμπιακό, μένει ΤΣΣΚΑ ο Τζέιμς!»

Η ΤΣΣΚΑ φτιάχνει ομαδάρα. Κι όποιος θεωρεί ότι τα μπάτζετ στην Ευρώπη θα πέσουν δραματικά, έχει την πρώτη απάντηση, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Μετά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος θα είναι κάτοικος Μόσχας, οι Ρώσοι ξόδεψαν άλλα τόσα χρήματα, για να κρατήσουν στις τάξεις τους τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής.

Ο Αμερικανός πήρε μεγάλο συμβόλαιο κι ο Δημήτρης Ιτούδης δημιουργεί ομάδα, η οποία εξ ορισμού κυνηγά τα πάντα. Με Τζέιμς στην περιφέρεια και Μιλουτίνοφ, Χάινς στο καλάθι, δίχως να παραγνωρίζουμε την αξία των υπολοίπων (αλίμονο), οι Ρώσοι φωνάζουν «παρών», εν μέσω παγκόσμιας κρίσης και δηλώνουν έτοιμοι να θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, κάτι που είναι αυτοσκοπός για τον κόουτς Ιτούδη.

Κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός κυνηγά έναν εκ των κορυφαίων περιφερειακών της Ευρώπης και κάθε δυνάμει αντίπαλος, που βγαίνει από το κάδρο, αυξάνει τα χαμόγελα. Αν δεν έμενε ο Τζέιμς ήταν δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ θα έκανε κίνηση για τον Σλούκα, όπως είναι δεδομένο ότι πλέον δεν χωρά, ούτε στο μπάτζετ (όσο μεγάλο κι αν είναι), ούτε στο… μοίρασμα των ρόλων.

Ως εκ τούτου, ένας δυνάμει αντίπαλος αποχωρεί, με τον Ολυμπιακό να έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες να κάνει δικό του τον Έλληνα περιφερειακό, στον οποίο θα δώσει ηγετικό ρόλο. Όχι ότι δεν υπάρχουν ομάδες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιό του, όμως η ΤΣΣΚΑ είναι πάντα μια από τις πρώτες επιλογές, για κάθε φιλόδοξο παίκτη.

Για να γυρίσουμε στο αρχικό μας θέμα, οι Ρώσοι κινούνται με εξαιρετική ταχύτητα, έκλεισαν δύο νευραλγικές θέσεις, με παίκτες πρώτης γραμμής, ο Τζέιμς σίγουρα θα είναι καλύτερος από πέρυσι, καθώς πλέον έχει μπει στο κλίμα, γνωρίζει τι θέλει από αυτόν ο Ιτούδης, όπως κι ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει τα καλά και τα στραβά του παίκτη του, άρα δεν πρόκειται μόνο για μια σπουδαία επιτυχία (ως προς την επέκταση του συμβολαίου), αλλά για έναν παίκτη, που θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, είναι «διψασμένος» κι έχει την ικανότητα να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχει… δίδυμους πύργους να… κλειδώνουν τη ρακέτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ