aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠιο απειλητική με δύο στράικερ

Πιο απειλητική με δύο στράικερ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η συνέχεια και η συνέπεια θα κρίνει την πορεία της ΑΕΛ στην τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ βγάζει θετική αύρα και παρουσιάζει σύνολο με απαιτήσεις. Κέρδισε δύσκολα τη Δόξα (1-0), αλλά δεν παραλείπει κανείς και τον χαμένο χρόνο που προηγήθηκε χωρίς επίσημες υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και οι γαλαζοκίτρινοι θα κριθούν ακόμη πιο αυστηρά βεβαίως στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τη ΑΕΚ (εκτός έδρας) και τον Απόλλωνα.

Πρόκειται για δύο ματς με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με αυτό με τη Δόξα το περασμένο Σάββατο. Μέσα από τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, με τον Άρη και τη Δόξα , βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά, τα οποία περνούν από την ακίδα του προπονητή.

Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε τα δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όταν η ανάπτυξη και η τακτική της από το 4-2-3-1, μετατράπηκε σε 4-4-2. Με… μοναχικό καβαλάρη τον Μιγκέλ Αρουαμπαρένα, οι γαλαζοκίτρινοι αδυνατούν να αξιοποιήσουν  την υπεροχή τους. Όταν όμως βρεθεί δίπλα στον Ισπανό και δεύτερος επιθετικός, η ΑΕΛ γίνεται πιο απειλητική. Βέβαια, όλα διαφοροποιούνται ανάλογα του χρόνου και της εξέλιξης του κάθε αγώνα, όμως υπάρχουν  οι επιλογές με τους Λεόνσο, Ηλία και Σάσι για να αξιοποιηθεί περισσότερο η θέση του κεντρικού φορ και η ΑΕΛ να βρίσκει πιο εύκολα τα αντίπαλα δίκτυα.

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του Μπαλταζάρ, ο οποίος αν αξιοποιήσει κάποια θετικά στοιχεία της ομάδας, μπορεί να… ψηλώσει και άλλο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αρκετές επιλογές και στη μεσαία γραμμή για να καταστήσει πιο ευέλικτη την ομάδα του. Η ΑΕΛ έφτασε στις δύο πρώτες νίκες του πρωταθλήματος και πάει τώρα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με καλή ψυχολογία. Ο Πορτογάλος προπονητής παρακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ερμή και καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα του Σαββάτου, με στόχο να συνεχίσει την καλή της πορεία.

Στο χρόνο που αγωνίστηκε ο Τιάγκο ντε Λεόνσο, έδειξε πως μπορεί να πάρει θέση βασικού και να καταστήσει πιο επιθετική την ΑΕΛ. Ο Λεάντρο Σίλβα έδειξε πως μπορεί να σπρώξει επιθετικά την ομάδα του, ενώ παρατηρήθηκε αδυναμία στο αριστερό άκρο. Ο αριστερός μπακ Αβραάμ δεν είχε βοήθειες από τον Μπενίτεθ, όταν η Δόξα έβγαινε μπροστά από τη δική της δεξιά πτέρυγα. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός βγάζει μάτια με την απόδοσή του αναφορικά με τα επιθετικά καθήκοντά του, αλλά σχετικά με τα ανασταλτικά δεν πρόσφερε αναλόγως στο προχθεσινό ματς.

Μας είχε προϊδεάσει από τα ματς στην Ευρώπη, πως είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν περιθώρια βελτίωσης, έχουν και ικανές επιλογές, οι οποίες βγάζουν ενέργεια και είναι έτοιμες να μπουν στη μάχη. Για παράδειγμα άλλη μια πολύ καλή επιλογή, είναι ο Φιντέλις, ενώ δεν αγνοεί κανείς τον Μέσκα, ο οποίος έβγαλε όλη τη σειρά των παιχνιδιών στην Ευρώπη. Είναι ακόμη η επιστροφή του Ζούνιορ, ο οποίος χρειάζεται περισσότερα παιχνίδια ακόμη, όμως είναι σε καλή κατάσταση και η βελτίωσή του θα έλθει σύντομα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ