aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠετούσε φωτιές η Σάλκε πριν την «Τούμπα» (video)

Πετούσε φωτιές η Σάλκε πριν την «Τούμπα» (video)

Λίγο πριν ταξιδέψει για την Ελλάδα, η Σάλκε έκανε πιθανώς την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στην πολύ πειστική νίκη επί της Χέρτα με 2-0.

Απέναντι στην Μπάγερν (0-0) θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν μία… αναλαμπή. Στο μεσοβδόμαδο 1-4 του Κυπέλλου απέναντι στην Σαντχάουζεν, κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει τίποτα ως αντίλογος. Η Σάλκε έκανε τρίτη σερί εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα σε μία εβδομάδα και με το 2-0 επί της Χέρτα Βερολίνου που φέτος έχει βλέψεις μέχρι και για Champions Leauge, έπεισε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι μερικές ημέρες πριν από την επίσκεψη της στην «Τούμπα».

Με κορυφαίο του γηπέδου τον επιβλητικό Λέον Γκορέτσκα, το 3-1-4-2 του Βάιντσιρλ αιχμαλώτισε την Χέρτα που με εξαίρεση μία καλή φάση στο ξεκίνημα με τον Καλού (11’) περιορίστηκε σε απόλυτα παθητικό ρόλο.

Ο εντυπωσιακός Γκορέτσκα είχε τις δύο καλύτερες φάσεις με δύο μακρινά σουτ (16’, 25’) που απέκρουσε ο Γιάρσταϊν, όμως η πολιορκία της Σάλκε δικαιώθηκε λίγο πριν το ημίχρονο.

Ο Μπενταλέμπ «έσκαψε» υπέροχα για τον Μπουργκστάλερ και ο Αυστριακό φορ με άψογο τελείωμα στην κλειστή γωνία άνοιξε το σκορ (41’, 1-0).

Οι «βασιλικοί μπλε» συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και να ψάχνουν το γκολ που θα κλείδωνε την αναμέτρηση. Ένα φαλτσαριστό φάουλ του Νάλντο (55’) πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως ο κορυφαίος του γηπέδου, Γκορέτσκα δικαιώθηκε για την εκπληκτική του απόδοση.

Ο Γερμανός μέσος έκλεψε μία μπαλιά στο κέντρο, έτρεξε κάθετα το γήπεδο και με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 2-0 (62’) μέσα σε αποθέωση.

Στο τελευταίο ημίωρο, η Σάλκε έδωσε γήπεδο, σήκωσε το πόδι από το γκάζι και συνδύασε την νίκη, με οικονομία δυνάμεων στην 9η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη επί της Σάλκε, που δεν στάθηκε ικανή πάντως για να ξεκολλήσει τους «βασιλικούς μπλε» από την 11η θέση της Bundesliga.

Η Σάλκε (3-1-4-2) αγωνίστηκε με τους: Φέρμαν – Χέβεντες, Νάλντο, Μπάντστουμπερ – Σταμπουλί – Σόπφ, Μπενταλέμπ, Γκορέτσκα (87’ Κέχρερ), Κολάσινατς – Καλιτζιούρι (82’ Μέγερ), Μπουργκστάλερ (90′ Χούντελααρ).


All Beautiful Goals — Schalke 2-0 Hertha… από zyhrijearifi

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ