aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέθανε η Ιρανή που αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρώμενη για την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Πέθανε η Ιρανή που αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρώμενη για την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Έφυγε από τη ζωή η Σαχάρ, η 29χρονη Ιρανή που αυτοπυρπολήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι απαγορεύεται στις γυναίκες να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες στη χώρα. Η 29χρονη Ιρανή είχε συλληφθεί από τις Αρχές του Ιράν τον περασμένο Μάρτιο όταν ντυμένη σαν άντρας προσπάθησε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρική αναμέτρηση από τις εξέδρες γηπέδου.

Το «μπλε κορίτσι», όπως έγινε γνωστό στη χώρα της λόγω των χρωμάτων της αγαπημένης της ομάδας, της Εστεκλαλ, επρόκειτο να δικαστεί την περασμένη εβδομάδα. Το δικαστήριο αναβλήθηκε και εκείνη ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί!

Η Σαχάρ (το οποίο δεν αποτελεί το αληθινό όνομά της) έδινε μάχη για τη ζωή της, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, υποκύπτοντας στα εγκαύματα της. Στο Ιράν οι γυναίκες απαγορεύεται από 1981 να παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις εξέδρες, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κατά καιρούς.

Το μέτρο είχε προσωρινά αρθεί πέρυσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η FIFA είχε δώσει διορία στο Ιράν ως τις 31 Αυγούστου προκειμένου να αλλάξει τη νομοθεσία, κάτι που ωστόσο ακόμα δεν έχει συμβεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ