aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέταξε την μάσκα και έσωσε την Ανόρθωση

Πέταξε την μάσκα και έσωσε την Ανόρθωση

Η μετεγγραφή του Γκιόργκι Λόρια ήταν από τις πρώτες που έκλεισε ο Τιμούρ Κετσπάγια, προτού καν ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης. Ο Γεωργιανός προπονητής είχε στις προτεραιότητές του την απόκτηση ενός ικανού τερματοφύλακα πάνω στον οποίο η «Κυρία» θα… έκτιζε μία ισχυρή ανασταλτική γραμμή. Και το δείγμα 20 αγωνιστικών δικαιώνει τον Τιμούρ Κετσπάγια για την επιλογή του.

Ο συμπατριώτης του πορτιέρε μόνο τυχαίος δεν είναι. Γεμάτες σεζόν σε όλη του την καριέρα, βασικός στην Εθνική Γεωργία, σταθερός στην απόδοσή του, εμπνέει σιγουριά σε όλη την ομάδα και δίχως αμφιβολία είναι μεταξύ των κορυφαίων- αν όχι ο κορυφαίος- στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα τα… φώτα μπορεί να στράφηκαν στους Ντούρις και Χριστοφή, οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο και συνεργάστηκαν άψογα στη φάση του τρίτου τέρματος της Ανόρθωσης, όμως ο Λόρια ήταν ο άνθρωπος που έσωσε την «Κυρία» στο 90’+2 σε τετ-α-τετ με τον Ελουντού. Ανασταλτικά η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε το χειρότερο της εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, για πρώτη φορά δέχθηκε πέραν του ενός τέρματος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο (εκ των κορυφαίων φέτος της Ανόρθωσης) Μπράνκο Βργκοτς ήταν σε κακή βραδιά, έχασε πολλές μονομαχίες και άφησε εκτεθειμένη την άμυνα των κυανόλευκων. Ο Κίνγκσλεϊ κατάφερε δύο φορές να ματώσει τα δίκτυα της Ανόρθωσης και λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο ο Ελουντού, όμως βρήκε μπροστά του τον Λόρια.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Οι «χρυσοκέφαλοι» του +4 και οι… χρυσές κινήσεις του Τιμούρ

Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας άρχισε τον αγώνα με προστατευτική μάσκα, καθώς τραυματίστηκε στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της Νέας Σαλαμίνας την έβγαλε παίρνοντας το ρίσκο να τραυματιστεί ξανά, όμως έκρινε πως θα είχε καλύτερη απόδοση χωρίς αυτήν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ