aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Πέταξε» στον τελικό η Αιντραχτ (video)

«Πέταξε» στον τελικό η Αιντραχτ (video)

Η Αιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε με 7-6 στα πέναλτι (κ.α., παράταση 1-1) την Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ» στον πρώτο ημιτελικό του γερμανικού Κυπέλλου και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από το 2006 και έβδομη συνολικά, οπότε ετοιμάζεται να διεκδικήσει το τρόπαιο στις 27 Μαΐου στο Βερολίνο κόντρα σε μια εκ των Μπάγερν ή Ντόρτμουντ που αγωνίζονται την Τετάρτη στην «Αλιάνζ Αρίνα» στον δεύτερο ημιτελικό στο μεγάλο ματς της τετράδας.

Έτσι, τα «πουλάρια» έμειναν πιο μακριά από το όνειρο της Ευρώπης, αφού οι παίκτες του Ντίτερ Χεκινγκ είναι τώρα στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις της Bundesliga. Σε ένα μέτριο και νευρικό ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης στο 90λεπτο, ο Ταβάρα άνοιξε το σκορ στο 15’ για να ισοφαρίσει ο Χόφμαν στο 45’ +2. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «αετοί» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι γηπεδούχοι τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο έξτρα ημίωρο, τα «πουλάρια» ήταν ανώτερα, όμως δεν κατέφεραν να σκοράρουν. Έτσι, στα πέναλτι ο Χραντέσκι απέκρουσε δύο φορές τις εκτελέσεις των Κρίστενσεν και Σόου και ο Χργκότα ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό των κυπελλούχων UEFA του 1980 για να δώσει την πρόκριση στην Αιντραχτ.

Τα πέναλτι:
Στιντλ 1-0
Οτσίπκα 1-1
Χέρμαν 2-1
Εκτορ 2-2
Χαντ 3-2
Γκατσίνοβιτς 3-3
Στροντλ 4-3
Φαμπιάν 4-4
Μπένες 5-4
Ρους 5-5
Βέστεγκαρντ 6-5
Σεφέροβιτς 6-6
Κρίστενσεν απέκρουσε ο Χραντέσκι
Βαρέλα απέκρουσε ο Ζόμερ
Σόου απέκρουσε ο Χραντέσκι
Χργκότα 6-7

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Ελβέντι, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Βεντ (41′ Σουλτς), Νταχούντ (80′ Μπένες), Στροντλ, Τραορέ (90′ Χέρμαν), Χόφμαν (112′ Σο), Χαντ, Στιντλ.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ (5-3-2): Χραντέτσκι, Τσάντλερ, Εκτορ, Αμπραάμ, Οτσίπκα, Ταβάτα (103′ Ρους), Μασκαρέλ (59′ Βολφ) (72′ Βαρέλα), Γκατσίνοβιτς, Φαμπιάν, Χργκότα, Ρέμπιτς (75′ Σεφέροβιτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ