aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠετάει παντού η Άρσεναλ! (video)

Πετάει παντού η Άρσεναλ! (video)

«Να περάσει ο επόμενος» φώναξε στην Πορτογαλία η Άρσεναλ! Η φορμαρισμένη ομάδα του Έμερι βρήκε τον τρόπο να καθαρίσει και τη Σπόρτινγκ και πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στη χώρα της Ιβηρικής (1-0), έκανε το «3 στα 3» στο Europa League.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που από τα 25 προηγούμενα παιχνίδια στην έδρα του για τη διοργάνωση είχα χάσει μόλις τα δυο, οι «κανονιέρηδες» έκαναν παιχνίδι υπομονής. Περιμένοντας λοιπόν τη στιγμή που θα αξιοποιούσαν την ποιοτική τους υπεροχή, είδαν τον Γουέλμπεκ να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας των γηπεδούχων στο 78’ και με άψογο τελείωμα να υπογράφει το διπλό. Αυτό που επέκτεινε το νικηφόρο σερί της Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις στα 11 παιχνίδια και δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη σημερινή της αντίπαλο στο «Emirates», την έκανε μεγάλο φαβορί και για την πρώτη θέση του ομίλου.

Την ίδια ώρα στο Αζερμπαϊτζάν η Βόρσκλα «σκότωνε» και τις τελευταίες ελπίδες της Καραμπάγκ να προλάβει το τρένο της πρόκρισης. Χάρη λοιπόν σε ένα μακρινό σουτ του Κούλαχ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο «έπνιξε» ο γκολκίπερ Βάγκνερ, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη (1-0) στο Europa League. Αφήνοντας λοιπόν την Καραμπάγκ χωρίς πόντο στο πάτο της βαθμολογίας, διατήρησε το δικό της δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα σημερινά παιχνίδια
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άρσεναλ 0-1 (78’ Γουέλμπεκ)
Καραμπάγκ-Βόρσκλα Πολτάβα 0-1 (48’ Κούλαχ)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Άρσεναλ 9 (8-2)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6 (4-2)
Βόρσκλα Πολτάβα 3 (4-6)
Καραμπάγκ 0 (0-6)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)
Άρσεναλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Βόρσκλα Πολτάβα-Καραμπάγκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ