aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠερίπατος με... διαστημικό ΛεΝτέι για τον Ολυμπιακό!

Περίπατος με… διαστημικό ΛεΝτέι για τον Ολυμπιακό!

Μαγικός Ζακ ΛεΝτέι οδήγησε τον Ολυμπιακό! Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, σπρώχνοντας τους «ερυθρόλευκους» να προσφέρουν σκορ και θέαμα και να επικρατήσουν 92-70, για την τρίτη σερί νίκη τους στην Ευρωλίγκα (6-4).

Οι Πειραιώτες είχαν κάποια ζητήματα… όρεξης στο πρώτο ημίχρονο, με τον 24χρονο να ξεκινάει ένα «one man show» στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ουσιαστικά έκρινε το ροζ φύλλο. Σε 21:16’’ λεπτά συμμετοχής, ο ΛεΝτέι είχε 28 πόντους και 8 πόντους, με τον Σπανούλη να σταματάει στους 17 πόντους και τον Πρίντεζη να προσθέτει άλλους 11.

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Νωθρά μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση, με την Μπουντούτσνοστ να τους βάζει δύσκολα (10-8). Μάλιστα, στη συνέχεια οι Μαυροβούνιοι χτύπησαν στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν (10-13). Οι παίκτες του Μπλατ τα πήγαιναν καλά στην επίθεση, αφού ήταν αποτελεσματικοί μέσα στη ρακέτα (με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη), αλλά στην άμυνα δεν ήταν συγκεντρωμένοι, με τον Γκόρντιτς να κάνει «ζημιές» και έτσι οι φιλοξενούμενοι να διατηρούνταν μπροστά (17-18). Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, πέρασαν στο παιχνίδι οι ΛεΝτέι και Τίμα, οι οποίοι συμμάζεψαν την κατάσταση, δίνοντας την ευκαιρία στους Πειραιώτες να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +5 (25-20).

Πολύ νωθρό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό και στη δεύτερη περίοδο, με αποτέλεσμα η Μπουντούτσνοστ να κάνει ένα 6-0, μέσα σε ένα λεπτό και να περάσει ξανά μπροστά (25-26). Όμως, η απάντηση ήρθε άμεσα με τον ΛεΝτέι, ο οποίος το πήρε… προσωπικά και με δικούς του πόντους έσπρωξε σε ένα 9-0 (34-26) τους «ερυθρόλευκους», που αν ήταν πιο εύστοχοι στις βολές θα είχαν στείλει την υπέρ τους διαφορά σε διψήφια τιμή. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ έγιναν επιπόλαιοι στην επίθεση, με τους Μαυροβούνιος να το εκμεταλλεύονται και να πλησιάζουν (36-30). Η αντίδραση των Πειραιωτών ήρθε με τους Σπανούλη και Πρίντεζη, οι οποίοι τους έστειλαν στο +10 (40-30) και σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες του Μάντζαρη διατηρούσαν αυτή την απόσταση μέχρι το 19’ (44-34). Στο τελευταίο λεπτό, οι παίκτες του Μπλατ έμειναν… άσφαιροι, με το τρίποντο του Τζάκσον να διαμορφώνει το 44-37.

Το ανοικτό γήπεδο που δεν βρήκε, σχεδόν καθόλου, στο πρώτο μέρος βρήκε στην αρχή του δευτέρου ο Ολυμπιακός. Το αποτέλεσμα ήταν να μπει με ένα 13-0 και έτσι να στείλει την υπέρ του διαφορά στο +20 (57-37), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπλατ χαλάρωσαν, επιτρέποντας τα σουτ στην Μπουντούτσνοστ, η οποία μείωσε (60-47), στα μισά. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ήταν η… ώρα του ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός ξεκίνησε ένα τρομερό προσωπικό του σόου και με την απίστευτη ενέργεια που πρόσφερε στο παρκέ, ώθησε τους Πειραιώτες να εκτοξεύσουν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και να κλείσουν την τρίτη περίοδο στο +25 (76-51).

Με την ίδια… φόρα μπήκε ο ΛεΝτέι και στην τέταρτη περίοδο και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε με… συνοπτικές διαδικασίες στο +27 (84-57), στο 34’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του ματς άνοιξε πολύ, με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ, περιμένοντας απλά το τελικό σκορ. Όπως είναι φυσικό, οι Μαυροβούνιοι αναθάρρησαν κάπως επιθετικά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 92-70.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 44-37, 76-51, 92-70

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 4, Σπανούλης 17 (1), Τίμα 5 (1), Μιλουτίνοφ 10, Στρέλνιεκς 7, Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 28 (2).

Μπουντούτσνοστ (Τζίκιτς): Τζάκσον 12 (2), Σέχοβιτς 5 (1), Ε. Κλαρκ 15 (1), Μπάροβιτς 6, Κ. Κλαρκ 5, Γκόρντιτς 14 (2), Όμιτς 8, Πόποβιτς, Νίκολιτς 5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ