aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠερίπατος για Γιουβέντους, «γκέλα» για Ρόμα (videos)

Περίπατος για Γιουβέντους, «γκέλα» για Ρόμα (videos)

Η Μίλαν, στο ντέρμπι του Μιλάνου, «έκλεψε» το βαθμό από την Ίντερ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Η Γιουβέντους δε δυσκολεύτηκε να περάσει από την Πεσκάρα με 2-0 και να κάνει ένα ακόμα βήμα για το σκουντέτο. Αύξησε μάλιστα τη διαφορά της από τη Ρόμα, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Αταλάντα. Γκέλες για Λάτσιο και Φιορεντίνα.

Έναν υγιεινό… περίπατο έκανε η Γιουβέντους στο «Stadio Adriatico-Giovanni Cornacchia». Επικράτησε της Πεσκάρα με 2-0, «καθαρίζοντας» τη νίκη πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Χάρη στα δύο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν (22′, 43′).

Την ίδια ώρα, στο «Olimpico» η Ρόμα δεν κατάφερνε να νικήσει την Αταλάντα. Και έτσι είδε τη «βέκια σινιόρα» να μεγαλώνει την μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά. Μάλιστα, αυτοί που «άνοιξαν» το σκορ ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 22′ με τον Κούρτιτς. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 50′ με τον Τζέκο αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Η Λάτσιο άφησε στη Γένοβα δύο βαθμούς και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την 3η θέση. Έμεινε στο 2-2 με την Τζένοα, εξασφαλίζοντας μάλιστα το βαθμό στις καθυστερήσεις. Η  γηπεδούχος προηγήθηκε με τον Σιμεόνε στο 10ο λεπτό, για να ισοφαρίσει η φιλοξενούμενη στο 45′ με τον Μπίλια. Ο Πάντεφ (78′) έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Τζένοα, για να ισοφαρίσει η Λάτσιο στο 90’+1′ με τον Λουίς Αλμπέρτο.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Έμπολι στο «Artemio Franchi», αφού επικράτησε της Φιορεντίνα με 2-1.

Η Τορίνο αν και προηγήθηκε στο «Stadio Olimpico Grande Torino», δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η Κροτόνε ισοφάρισε και ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κράτησε ανέπαφη της εστίας της.

Μετά την ισοπαλία της Ρόμα το μεσημέρι η Νάπολι είχε έναν μεγάλο λόγο για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ουντινέζε. Για να πλησιάσει τους «ρωμαίους» στη δεύτερη θέση στους δύο βαθμούς. Και το έκανε… Μπορεί να δυσκολεύτηκε καθώς στο πρώτο 45λεπτό δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ουντινέζε και να νικήσει τον Ορέστη Καρνέζη, αλλά το έκανε στη συνέχεια.

Και μάλιστα, μετατρέποντας σε περίπατο το ματς παίρνοντας τους τρεις βαθμούς με νίκη 3-0. Στο 47ο λεπτό ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν εύκολα για τους «παρτενοπέι». Ο Άλαν στο 63ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της Νάπολι και τέλος ο Καγεχόν στο 72ο λεπτό έκανε το τελικό 3-0.

Η Νάπολι έτσι έφτασε στους 70 βαθμούς, την στιγμή που η Ρόμα έχει 72 και βρίσκεται στη 2η θέση, η οποία δίνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Ίντερ-Μίλαν 2-2 (36΄ Καντρέβα, 44΄ Ικάρντι – 83΄ Ρομανιόλι, 90+7΄ Ζαπάτα)

Κάλιαρι – Κιέβο 4-0 (11′ Μποριέλο, 15′ Σάου, 40′, 90′ Ζοάο Πέδρο)

Φιορεντίνα – Έμπολι 1-2 (64′ Τέγιο / 37′ Ελ Καντουρί, 90+3′ πέν. Πασκουάλ)

Τζένοα – Λάτσιο 2-2 (10′ Σιμεόνε, 78′ Πάντεβ / 45+2′ Μπίγλια, 90+1′ Λουίς Αλμπέρτο)

Παλέρμο – Μπολόνια 0-0

Πεσκάρα – Γιουβέντους 0-2 (22′, 43′ Ιγκουαΐν)

Ρόμα – Αταλάντα 1-1 (50′ Τζέκο / 22′ Κούρτιτς)

Τορίνο – Κροτόνε 1-1 (66′ πέν. Μπελότι / 81′ Νουάνκουο)

Σασουόλο – Σαμπντόρια 2-1 (49′ Ραγκούσα, 56′ Ατσέρμπι – 28′ Σκικ)

Νάπολι – Ουντινέζε 3-0 (47′ Μέρτενς, 63′ Αλαν, 72′ Καγιεχόν)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ