aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέρασε από το Κάουνας η Ζενίτ

Πέρασε από το Κάουνας η Ζενίτ

Την έκτη νίκη της σε οχτώ αγώνες (6-2) στη φετινή Euroleague πανηγύρισε η Ζενίτ, η οποία επικράτησε 83-75 της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Οι Λιθουανοί, που βρίσκονται σε… ελεύθερη πτώση, γνώρισαν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους και βρίσκονται στο 5-6.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκε μέχρι και με 25 πόντους (34-59), αλλά χαλάρωσε… επικίνδυνα και παραλίγο να το πληρώσει, αφού οι γηπεδούχοι πλησίασαν μέχρι και τους επτά, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χόλινς, που πέτυχε 20 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Τόμας με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Γκριγκόνις με 18 πόντους και Λοβέρν με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Πριν το τζάμπολ, η διοίκηση της λιθουανικής ομάδας βράβευσε τον Κέι Σι Ρίβερς για το περυσινό πέρασμά του από τον σύλλογο.

Το ματς:

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το παιχνίδι (6-6 στο 4’), ωστόσο, η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού οι άμυνες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικές. Η Ζενίτ «έτρεξε» ένα σερί 9-5 στο επόμενο τρίλεπτο και προηγήθηκε 15-11. Οι Ρώσοι είχαν βρει ρυθμό και κάνοντας άλλο ένα σερί 8-4 μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, έφτιαξαν μια ικανοποιητική διαφορά οχτώ πόντων (15-23).

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζενίτ, η οποία έκανε 8-2 μέσα σε ενάμισι λεπτό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 14 (17-31). Ο Χόλινς είχε ήδη 13 πόντους και οι Ρώσοι μετρούσαν 5/6 τρίποντα. Πάνγκος και Τόμας πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και σε συνδυασμό με τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και τα λάθη των παικτών της Ζαλγκίρις, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας «χτίσει» μια σημαντική διαφορά 13 πόντων (32-45).

Σε δύο κομμάτια ήταν χωρισμένο το τρίτο δεκάλεπτο. Στο ξεκίνημα, η Ζενίτ πήρε… σβάρνα τη Ζαλγκίρις, φτάνοντας στο +25 (34-59) μετά από τριάμισι λεπτά, ενώ στο 27’ το σκορ ήταν 43-63. Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των φιλοξενούμενων και μπόρεσαν να «μαζέψουν» κάπως τη διαφορά στο φινάλε της περιόδου, η οποία έκλεισε με σκορ 51-66.

Η Ζαλγκίρις συνέχισε την αντεπίθεσή της απέναντι σε μια ομάδα που έμοιαζε υπνωτισμένη μέσα στο γήπεδο και στο 33’ μείωσε τη διαφορά στους 10 (60-70), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Κάπου εκεί, λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης για τη Ζενίτ. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ επανήλθαν στα προηγούμενα στάνταρ, έκαναν σωστή διαχείριση αυτού του υπέρ τους +10 και τελικά έφτασαν άνετα στη νίκη με τελικό σκορ 75-83.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-45, 51-66, 75-83.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ