aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέρασε από την Λέστερ και... ξεμπερδεύει η Νιούκαστλ! (video)

Πέρασε από την Λέστερ και… ξεμπερδεύει η Νιούκαστλ! (video)

Ακόμη ένα σπουδαίο βήμα για να απομακρυνθεί οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη έκανε η Νιούκαστλ, που πέρασε με σκορ 0-1 από την έδρα της Λέστερ μετά από ένα χορταστικό ορεκτικό στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Οι δύο πλευρές μπήκαν πολύ ορεξάτες στο χορτάρι, με τους γηπεδούχους να απολαμβάνουν την μερίδα του λέοντος όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ να παραμένει πολύ επικίνδυνο κυρίως στις κόντρα επιθέσεις.

Τα νήματα για τις «αλεπούδες» κινούσε ξανά ο Τίλεμανς, ο οποίος μάλιστα έχασε και μία από τις καλές τους στιγμές για να ανοίξουν το σκορ. Δεν άργησε ιδιαίτερα να γίνει αυτό, με τον Ροντόν να έχει ήδη προειδοποιήσει τον Σμάιχελ για το τι θα ακολουθούσε. Άτυχος ο επιθετικός των «καρακαξών», που θα πετύχαινε ένα από τα τέρματα της σεζόν εάν έστελνε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το οριζόντιο με μακρινή εκτέλεση φάουλ. Αυτός που βρήκε δίχτυα ήταν ο Αγιόθε, που πρόλαβε την άμυνα της Λέστερ και συγκεκριμένα τον Μόργκαν, για να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας με ωραία γυριστή κεφαλιά στο 32’.

Αναφορικά με το δεύτερο ημίχρονο, όσο περνούσε η ώρα η πίεση της Λέστερ γινόταν όλο και μεγαλύτερη, με τους ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς να χάνουν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με αποκορύφωμα μία του Βάρντι προς το φινάλε. Στο μεσοδιάστημα η Νιούκαστλ -που είχε καθίσει πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο- δημιούργησε και πάλι κινδύνους στην κόντρα, με την αυτοπεποίθηση που είχε δώσει το γκολ στον Αγιόθε να κάνει τον Ισπανό σχεδόν ασταμάτητο για την αντίπαλη άμυνα. Στην μία των περιπτώσεων χρειάστηκε και η παρέμβαση του Σμάιχελ.

Το αποτέλεσμα για την Λέστερ σημαίνει πως παραμένει στην έβδομη θέση αλλά στην ισοβαθμία με την Γουλβς που έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα, καθώς επίσης και έναν πίσω από την ανεβασμένη Έβερτον που από την πλευρά της έχει ένα ματς λιγότερο. Για τη Νιούκαστλ, το τρίποντο την έφερε δέκα βαθμούς πάνω από την Κάρντιφ, η οποία είναι και η μοναδική από την τελευταία τριάδα που έχει μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ