aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέντε άγνωστες πτυχές του Σουάρες

Πέντε άγνωστες πτυχές του Σουάρες

Ο μακρύς δρόμος για την επανένωση με τον εφηβικό του έρωτα, το «δέσιμο» με τον διεθνή συμπαίκτη του Έντισον Καβάνι και το εξωφρενικό ρεκόρ του στο σκοράρισμα… Αυτές είναι μερικές από τις άγνωστες πτυχές του Λουίς Σουάρες.

1. Ποδοσφαιρική οικογένεια
Προέρχεται από μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο επιθετικός της Μπαρσελόνα είναι το τέταρτο από τα επτά αδέλφια, τα οποία τα περισσότερα έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως οι Πάολο, Μαξιμιλιάνο και Ντιέγκο Σουάρες.

2. Παιδική του αγάπη
Γνωρίζει τη σύζυγό του Σοφία από την εφηβική ηλικία. Η οικογένειά της έφυγε από την Ουρουγουάη για τη Βαρκελώνη, όταν ήταν και οι δύο νέοι, βάζοντας στην… αναμονή τον έρωτα τους. Επικεντρώθηκε στην καριέρα του, ελπίζοντας ότι το ταλέντο του θα τον οδηγήσει στην Ευρώπη και αν ήταν δυνατόν στη Βαρκελώνη. Και αυτό ακριβώς συνέβη, μέσω των Γκρόνινγκεν, Άγιαξ και Λίβερπουλ, για να καταλήξει στην Μπαρσελόνα!

3. Σύνδεση με τον Καβάνι
Ο Σουάρες και ο Καβάνι ηγούνται της επίθεσης της Ουρουγουάης για αρκετά χρόνια, αλλά η σύνδεσή τους ανάγεται δεκαετίες. Προέρχονται από το Σάλτο, μικρή πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, και γεννήθηκαν με μόλις 21 μέρες διαφορά το 1987. Και το καλύτερο… μεγάλωσαν με έξι τετράγωνα διαφορά μεταξύ των σπιτιών τους.

4. «Χρυσό Παπούτσι»
Κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι», το βραβείο για τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρώπης, δύο φορές: πρώτα τη σεζόν 2013/14 ενώ θήτευε στη Λίβερπουλ και στη συνέχεια τη σεζόν 2015/16 με την Μπαρσελόνα. Είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν ονομάζεται Μέσι ή Ρονάλντο και έχει κερδίσει βραβείο «Pichichi» για τον κορυφαίο σκόρερ της LaLiga την τελευταία δεκαετία.

5. 10 χατ-τρικ στη LaLiga
Ο Σουάρες είναι ένας από τους μόλις 12 ποδοσφαιριστές στην ιστορία της LaLiga που έχει φτάσει διψήφιο αριθμό σε χατ τρικ. Συγκεκριμένα μετρά ήδη 10.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ