aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέδρο: Ο μίστερ 47 ασίστ κυκλοφορεί (σύντομα) ελεύθερος και περιζήτητος!

Πέδρο: Ο μίστερ 47 ασίστ κυκλοφορεί (σύντομα) ελεύθερος και περιζήτητος!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τέλος εποχής για ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή και έναν άψογο επαγγελματία. Ο Ζοάο Πέδρο αποχαιρετά το Κολόσσι μετά από έξι χρόνια παρουσίας, 220 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, 10 τέρματα και 47 ασίστ. Πανηγύρισε δύο κατακτήσεις κυπέλλων και συμμετείχε δύο φορές σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, όμως φεύγει (και αυτός) με το ανεκπλήρωτο όνειρο της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.

Το πλάνο του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ δεν περιλαμβάνει τον 35χρονο δεξιοπόδαρο ακραίο αμυντικό στον Απόλλωνα της νέας σεζόν. Ο Γερμανός τεχνικός θέλει να ρίξει αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του και από την στιγμή που προκρίνει τη μετεγγραφή του Χάρη Μαυρία πέφτουν οι τίτλοι τέλους στη θητεία του Ζοάο Πέδρο στην ομάδα της Λεμεσού.

Ακόμα και στην κατά πολλούς χειρότερη σεζόν της θητείας του στον Απόλλωνα ο Ζοάο Πέδρο κατέγραψε οκτώ ασίστ! Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν της θητείας του (2015-16) στους γαλάζιους, όταν κατέγραψε μόλις δύο ασίστ, ο Πέδρο είναι σταθερά ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Τη σεζόν 2016-17 το κοντέρ έγραψε 9 ασίστ, ένα χρόνο αργότερα κατέγραψε προσωπικό ρεκόρ καριέρας με 12 ασίστ, ενώ και στις επόμενες τρεις σεζόν 2018-19 (7 ασίστ), 2019-20 (9 ασίστ), 2020-21 (8 ασίστ) είχε σταθερά ψηλές επιδόσεις.

Με αυτούς τους αριθμούς, την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό που είχε κατά την εξαετή παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι λογικό να ενδιαφέρονται μεγάλες ομάδες του νησιού να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ήδη δύο ομάδες έχουν κτυπήσει την πόρτα του Πορτογάλου, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποφασίσει κατά πόσο θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Οι απολαβές των 160.000 ευρώ ετησίως που είχε στον Απόλλωνα κατά τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου δεν είναι απαγορευτικό ποσό για τις μεγάλες ομάδες του νησιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ