aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάθος, ταλέντο, τσαμπουκάς, από τον Σόουζα

Πάθος, ταλέντο, τσαμπουκάς, από τον Σόουζα

Για να κερδίσεις τη φετινή ΑΕΛ, πρέπει να της πάρεις την ψυχή. Αυτό φάνηκε σε πολλά παιχνίδια φέτος, αλλά και με τον Εθνικό την περασμένη Πέμπτη ήταν άλλη μια απόδειξη, πως οι ποδοσφαιριστές της δεν τα βάζουν κάτω με τίποτα.

Δέχτηκαν δύο γκολ, από τον πολύ καλό αντίπαλό τους, αλλά δεν πίστεψαν πως θα έχαναν την παρτίδα. Προσωποποίηση αυτού του πάθους, ήταν ο Λούκας Σόουζα, που αναδείχθηκε σε κορυφαίο σε απόδοση, αλλά και σε κορυφαίο «μονομάχο».

Σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, έχασε την ισορροπία του και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Τον μετέφεραν εκτός, αλλά σε πείσμα όσων πίστεψαν πως θα γινόταν αλλαγή, επέστρεψε και τα έδωσε όλα, με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε με αριστοτεχνικό τρόπο στο 89’.

Γι’ αυτό λέμε πως με τέτοιους ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να κερδίσεις την φετινή ΑΕΛ. Πρέπει να την βάλεις κάτω και να την «πνίξεις», αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο για κάθε αντίπαλο.

Ο Bραζιλιάνος μέσος, κάνει τα πάντα και την περασμένη Πέμπτη βγήκε και πιο μπροστά για να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Το έχει το γκολ, ο Σόουζα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει κάποιος είναι το πάθος που συνοδεύει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Στο Δασάκι έφαγε πολύ ξύλο.

Ακόμη και στην φάση που οι του Εθνικού βγήκαν μπροστά με τον Χατζηβασίλη στο 90’ και ζήτησαν σωστά πέναλτι, είχε προηγηθεί πρώτα κτύπημα από πίσω στον Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος έμεινε όρθιος στο βούρκο του γηπέδου του Εθνικού και έστειλε μηνύματα.

Μαζί του η ΑΕΛ θα έχει την ευκαιρία να πάρει κι άλλους βαθμούς που θα την διατηρήσουν στις ψηλές θέσεις. Το 2017 πλησιάζει και τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι όλα ντέρμπι, το έχει πει άλλωστε και ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Ο Γενάρης ειδικά κρύβει πολλές παγίδες, καθώς η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά, την Καρμιώτισσα, τον Απόλλωνα, την Ανόρθωση, τη Νέα Σαλαμίνα και τον Άρη σε τρία παιχνίδια, δύο στο κύπελλο και ένα στο πρωτάθλημα. Το θετικό είναι πως μόνο μια φορά θα βγει εκτός Λεμεσού, στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ