aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠατέρας: «Επικίνδυνα μονοπάτια, μεγάλη ντροπή και προδιαγεγραμμένη πορεία»

Πατέρας: «Επικίνδυνα μονοπάτια, μεγάλη ντροπή και προδιαγεγραμμένη πορεία»

Ο Μάμας Πατέρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης, με ανοικτή επιστολή αναφέρεται στη διαχείριση της κατάστασης στην προσφυγική ομάδα και αναφέρεται σε επικίνδυνα μονοπάτια και διορθωτικά μέτρα για να επανέλθει το χαμόγελο και η περηφάνια στον Βαρωσιώτη Ανορθωσιάτη.

Αναλυτικά: «Ως άνθρωπος που υπηρέτησα την Ανόρθωση επί σειρά ετών από διάφορες θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον απλό φίλαθλο της Ανόρθωσης δημόσια, σεβόμενος πάντοτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στις κρίσιμες θέσεις τις διοικητικής δομής.

Τα παιχνίδια (μαζί με τα εντός και εκτός Κύπρου ευρωπαϊκά) που έχασα στα 35 συνεχή χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα από κοντά είναι ελάχιστα. Για πρώτη φορά αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το γήπεδο πριν από το τέλος του αγώνα χθες, με μεγάλη ντροπή, βλέποντας την πικρία στα μάτια του κόσμου.

Η Ανόρθωση χρίζει σωστής διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διερωτώμαι ποια είναι τα κριτήρια πρόσληψης του τεχνικού διευθυντή και κατ’ επέκταση του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Οι αποφάσεις πάντοτε λαμβάνονταν συλλογικά πάνω στο τραπέζι, όχι μέσω τηλεφώνου από δύο-τρία άτομα.

Η φετινή πορεία, ήδη από τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, ήταν προδιαγεγραμμένη. Στατιστικά, οι ελάχιστες τελικές προσπάθειες, η δυστοκία στο σκοράρισμα, τα λάθη της άμυνάς, οι μακρινές αποστάσεις των γραμμών της ομάδας, μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος μας έδωσε ευκαιρίες και πίστωση χρόνου, κάνοντας τεράστια υπομονή, χωρίς όμως κάτι να αλλάζει. Δυστυχώς, πιστεύουμε ότι βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ανόρθωση βρίσκεται σε μία δυσχερή, από οικονομικής άποψης, θέση και απαιτείται μία λελογισμένη οικονομική πολιτική. Ο χαμηλός προϋπολογισμός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεπάγεται την μείωση της αγωνιστικής αξιοπρέπειας αυτού του μεγάλου συλλόγου.

Στο παρελθόν, με μικρούς προϋπολογισμούς πετυχαίναμε πάντα να πρωταγωνιστούμε, πετυχαίναμε πάντα να πανηγυρίζουμε πρωταθλήματα και κύπελλα και ευρωπαϊκές διακρίσεις, με αποκορύφωμα τις επικές προκρίσεις επί της Trabzonspor και στους ομίλους στο Champions League.

Εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάνουμε λανθασμένες επιλογές στους ανθρώπους που στελεχώνουν το τεχνικό επιτελείο. Υπάρχουν παραδείγματα άλλων ομάδων του πρωταθλήματος που καταφέρνουν με χαμηλούς προϋπολογισμούς να βρίσκονται πάντα μέσα στους στόχους τους.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να επενδύσουμε σε έναν καλό προπονητή, δοκιμασμένο, που να γνωρίζει το ειδικό βάρος της Ανόρθωσης και που να έχει εκείνες τις γνώσεις για να στελεχώσει μία σωστή ομάδα. Αυτό πρέπει να είναι το πλάνο μας.

Τα δεδομένα για φέτος, δυστυχώς, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα διορθωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένα, αλλά απαραίτητα. Μεταγενέστερα, θα υπάρξει περιθώριο να ληφθούν και νέα. Παράλληλα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ευελπιστώ ότι θα εισακουστώ για το καλό της ομάδας, αλλά και για να επαναφέρουμε το χαμόγελο και την περηφάνια στον Βαρωσιώτη Ανορθωσιάτη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ