aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάρτι ανόδου για την Μπράιτον

Πάρτι ανόδου για την Μπράιτον

Το πάρτι ανόδου της Μπράιτον για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League, ήδη άρχισε στο λιμάνι, στα νότια παράλια της Αγγλίας.

Η Μπράιτον και Χόουβ Αλμπιον, όπως είναι το πλήρες όνομά της νίκησε εντός έδρας τη Γουίγκαν 2-1 για την 43η αγωνιστική της Championship και με τη λήξη του αγώνα οι οπαδοί της εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του «The American Express Community Stadium» για τα προεόρτια της ανόδου.

Οι «Seagulls» («Γλάροι») όπως αποκαλούνται, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Σερ Κρις Χάουτον, με τη νίκη τους επί της Γουίγκαν έφθασαν στους 92β., επτά περισσότερους από τη Νιούκαστλ, που έχει την τύχη στα χέρια της για το δεύτερο απευθείας εισιτήριο ανόδου.

Η Μπράιτον, μετά τη σημερινή της νίκη, χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό στην Premier League και την επιστροφή της στη μεγαλύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έπειτα από 34 χρόνια, τότε αντί της Premier League, υπήρχε η Division 1.

Όμως, λίγο αργότερα, η Χάντερσφιλντ έμενε στο εκτός έδρας 1-1 με την Ντέρμπι Κάουντι, αποτέλεσμα που «σφράγιζε» και μαθηματικά την άνοδο για την Μπράιτον.

Η Μπράιτον τον Ιούνιο συμπληρώνει 116 χρόνια ζωής, έχει να επιδείξει ένα Charity Shield το 1910, αλλά κυρίως την παρουσία της στο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1983, όταν ηττήθηκε στον επαναληπτικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 (25′, 44′ Ρόμπσον , 30′ Γουαιτσάιντ, 62′ πέν. Μιούρεν), πρώτο παιχνίδι 2-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ