aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαρελθόν ο Μπάουσα από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής

Παρελθόν ο Μπάουσα από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής

Παρελθόν για τον πάγκο της  Αργεντινής αποτελεί ο Εντγκάρδο Μπάουσα, που απολύθηκε σήμερα, μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. «Έχουμε φτάσει σε συμφωνία, ειδοποιήσαμε τον Μπάουσα πως δεν είναι πλέον ο προπονητής της εθνικής ομάδας,» είπε στους δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας (AFA), Κλαούντιο Τάπια, μετά από συνάντηση στα γραφεία της AFA στο Μπουένος Άιρες.

Ο Μπάουσα έφτασε στον πάγκο της Αργεντινής  στις 5 Αυγούστου 2016, αντικαθιστώντας τον Χεράρδο Μαρτίνο, ο οποίος παραιτήθηκε στις 5 Ιουλίου του ίδιου έτους, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής. Με τον Μπάουσα στον πάγκο, η Albiceleste πήρε 11 βαθμούς από τους 24 πιθανούς: κέρδισε τρία παιχνίδια, έφερε δύο ισοπαλίες και έχασε τρία ματς. Η Αργεντινή, τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος, είναι πέμπτη, θέση που εξασφαλίζει παρουσία στα πλέι-οφ, με 22 βαθμούς, πίσω από τη Βραζιλία (33), Κολομβία (24), Ουρουγουάη (23) και τη Χιλή (23). Ακολουθούν Ισημερινός (20), το Περού (18) και Παραγουάη (18).  Ο αρχηγός της Λιονέλ Μέσι, θα χάσει τρία από τα τέσσερα ματς που απομένουν, εξαιτίας τιμωρίας, αλλά η AFA άσκησε έφεση κατά της ποινής.

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ως πιθανότερο διάδοχό του, τον Αργεντινό προπονητή της Σεβίλης , Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να αναλάβει την ευθύνη της εθνικής ομάδας. Όμως η Αργεντινή θα πρέπει να καταβάλει στη Σεβίλλη αποζημίωση σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν. Γι αυτό φαίνεται ότι η Afa σχεδιάζει επίσης μια λύση «χαμηλού κόστους». Ακούγεται το όνομα του προπονητή της Λανούς,  Χόρχε Αλμιρόν, με τελευταίους θριάμβους στο Κύπελλο και του Σούπερ-Κύπελλο Αργεντινής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ