aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαράσταση της Φιορεντίνα και του Ριμπερί στο «Σαν Σίρο»

Παράσταση της Φιορεντίνα και του Ριμπερί στο «Σαν Σίρο»

Η Φιορεντίνα ήταν μέχρι πριν τρεις μέρες 18 ματς χωρίς νίκη στην Serie A, όμως στο Μιλάνο έμοιαζε υπερομάδα. Οι Viola έκαναν χαβαλέ στην Μίλαν, τη σκόρπισαν 1-3 και τη βύθισαν στο απόλυτο πουθενά.

Πραγματικό μαρτύριο πρέπει να πέρασαν οι περισσότεροι από τους 48.000 θεατές που βρέθηκαν στην ιστορική έδρα της Μίλαν. Η Φιορεντίνα, που είχε να κάνει τόσο άσχημο σερί από το 1938 [έσπασε με τη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Σαμπ], μεταμορφώθηκε σε top-club που δεν άφησε το αξιοθρήνητο σύνολο του Μάρκο Τζαμπάολο να κάνει τίποτα για να βγει από τη μιζέρα του. Οι Viola με γκολ των Πούλγκαρ, Καστροβίλι, Ριμπερί πέτυχαν απίστευτα άνετη νίκη, ενώ έχασαν και πέναλτι για να διασύρουν και στο σκορ τους Μιλανέζους. Τρίτη σερί ήττα για τους Rossoneri που είναι στο +1 από τον υποβιβασμό, πρώτο γκολ για τον Πορτογάλο επιθετικό, Ραφαέλ Λεάο.

Στο 11′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με το βολέ του Κιέζα και στο επόμενο λεπτό κέρδισαν πέναλτι μετά την ερασιτεχνική πάσα προς τα πίσω από τον Τσαλχάνογλου, την τρομερή ενέργεια του Ριμπερί και την καθαρή ανατροπή του Κιέζα. Στο 14′ ο Ερικ Πούλγκαρ βρήκε στόχο από τα 11 βήματα (0-1). Μπορεί κάποιος σε εκείνο το σημείο να περίμενε ότι οι Rossoneri θα βγάλουν αντίδραση, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο με τους Τοσκανούς να κάνουν πλάκα και να είναι κλάση πάνω. Ενα σουτ του Σούσο στο 24′ ήταν μια φάση στο αντίπαλο μισό για την ομάδα του Τζανπάολο που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους τιφόζι όταν έφυγε για τα αποδυτήρια.

Ο,τι πάει στραβά, μπορεί να πάει και χειρότερα και αυτό έγινε για την Μίλαν στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ ο Μουσάκιο, ύστερα από χρήση VAR, είδε σωστά απευθείας κόκκινη για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Ριμπερί και στο 66′ ο Καστροβίλι έπειτα από επέμβαση του Ντοναρούμα έκανε το 0-2. Το… ρεσιτάλ από πλευράς Μίλαν συνεχίστηκε. Ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός, Λέο Ντουάρτε, πέρασε στο 58′ αλλαγή και 12 λεπτά μετά έκανε πέναλτι, όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε την εκτέλεση του Κιέζα. Το 0-3 πάντως δεν αποφεύχθηκε, καθώς στο 78′ ο Ριμπερί πέταξε κάτω δύο αντιπάλους και πλάσαρε στα ανάποδα βήματα για να πάρει standing ovation από τους τιφόζι της Μίλαν, η οποία στο 80′ έβαλε το γκολ της τιμής με το πρώτο του Ραφαέλ Λεάο με όμορφη ενέργεια και αριστερό πλασέ (1-3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ