aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαπαπέτρου: «Άμυνα δεν παίζει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος...»

Παπαπέτρου: «Άμυνα δεν παίζει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος…»

Το να έχεις κάνει την εμφάνιση της ζωής σου, να έχεις σημειώσει το ένα ρεκόρ καριέρας μετά το άλλο, να «αγγίζεις» την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της EuroLeague και να φεύγεις από το γήπεδο ηττημένος σε ένα «must win» παιχνίδι, σίγουρα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν μπορέσε ούτε χαρεί, αλλά ούτε και να απολαύσει το μυθικό του παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ένα παιχνίδι το οποίο συνδυάστηκε από 39 πόντους, επίδοση που ισοδυναμεί με την 3η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague. Στην κορυφή βρίσκονται οι 41 πόντοι των Μπόμπι Μπράουν (2013), Κασπάρς Καμπάλα (2002), Κάρλτον Μάιερς (2001) και Αλφόνσο Φορντ (2001), ενώ ακολουθούν οι 40άρες των Μαρκ Σάλιερς (2007), Άρβιντας Ματσιγιάουσκας (2003) και Βλάντο Στσεπάνοβιτς (2002).

Με τρεις πόντους ακόμα θα έγραφε ιστορία. Όμως τι να το έκανε; Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εκ νέου ασύνδετος στην άμυνα και αυτό ήταν και το «στοιχείο» που τον «πόνεσε» περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο: «Να μπει μέσα ο προπονητής να παίξει άμυνα; Να μπει μέσα ο πρόεδρος να παίξει άμυνα; Ποιος θα παίξει άμυνα;» έσπευσε να πει στην EuroLeague Greece ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος σε ερώτηση αναφορικά με την αντίδραση που περίμεναν όλοι μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο, είπε:

«Το ματς με τον Προμηθέα σε επηρεάζει για να αντιδράσεις. Δεν σε επηρεάζει για να παίξεις ακόμα χειρότερα. Το χρησιμοποιείς σαν κίνητρο για να δώσεις ακόμη περισσότερα. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς πάνω από μία φορά. Για ακόμη μια φορά χάνουμε ένα παιχνίδι στον πόντο και αυτό μας πονάει ιδιαίτερα» ενώ δεν θέλησε να πει πολλά για το φοβερό παιχνίδι του:

«Δεν έχει να κάνει με ατομική επίδοση. Εδώ είμαστε ομάδα. Από εκεί και πέρα προσπαθώ να δουλεύω και να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Να δίνω το 100% εντός και εκτός γηπέδου.»

Επιπλέον αναφέρθηκε στην δύσκολη συνέχεια λέγοντας ότι «το τι θέλεις φαίνεται κάθε φορά μέσα στο γήπεδο. Στα λόγια όλοι θέλουν. 18 ομάδες στην Euroleague και όλες θέλουν να πάρουν το τρόπαιο. Ξαφνικά δεν ήρθε η καταστροφή αλλά δυστυχώς για ένα ακόμη ματς φάνηκε να μην είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Τωρα τρέχουμε και κυνηγάμε» ενώ ήταν κατηγορηματικός στο τι πρέπει να γίνει ώστε να γυρίσει ο διακόπτης:

«Πρέπει να κάνεις νίκες για να αλλάξει η κατάσταση. Και όσο δεν κάνουμε νίκες, κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολο». Μεταξύ άλλων, ο Παπαπέτρου μίλησε και για τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής λέγοντας ότι «κάναμε κατάθεση ψυχής, Δώσαμε το κάτι παραπάνω, να μην σκεφτούμε την κούραση… Συνεχίζεις ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά μας έλειπε ένα μικρό ‘τσακ’ γιατί φτάναμε το παιχνίδι στους δύο και στους τέσσερις πόντους. Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και να ξεφύγουμε. Στο τέλος θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Πονάει πολύ.»

Όσο για την δυσαρέσκεια του κόσμου; «Οσα ακούγονται για την ομάδα να πω ότι όλο αυτό εμάς μας πονάει πολύ παραπάνω από οποιονδήποτε άλλον έξω. Δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε, δεν έχουμε τα αποτελεσματα που θέλουμε και αν ο κόσμος στεναχωριέται μία, εμείς στεναχωριόμαστε 100.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ