aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάνω από 1.500.000.000 ευρώ η Πρέμιερ Λιγκ!

Πάνω από 1.500.000.000 ευρώ η Πρέμιερ Λιγκ!

Για 6η διαδοχική χρονιά, η Πρέμιερ Λιγκ καταρρίπτει ρεκόρ χρημάτων σε μεταγραφική περίοδο, αφού για το καλοκαίρι του 2017, το συνολικό ποσό που διέθεσαν οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος ξεπέρασε το 1,5 δισ.ευρώ!  

Βάσει των στοιχείων από τα στατιστικά που διατηρεί η Deloitte, το συγκεκριμένο ποσό που κατεγράφη για το φετινό καλοκαίρι, ξεπερνά κατά 23% αυτό της αμέσως προηγούμενης θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Μάλιστα, το περσινό ρεκόρ καταρρίφθηκε μια εβδομάδα πριν από τη λήξη της διορίας της 31ης Αυγούστου στο Νησί, ενώ είναι τρομερό το στοιχείο πως από τον Ιανουάριο του 2003, όταν και για πρώτη φορά άνοιξε μεταγραφική περίοδος και για τον χειμώνα, έχουν διατεθεί περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.

Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα ποσά για την ενίσχυση των ρόστερ τους, το φετινό καλοκαίρι, είναι οι Μάντσεστερ Σίτι (215 εκατ.λίρες) και Τσέλσι (180 εκατ.λίρες), ενώ ακολουθούν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον με τα 145 εκατ.λίρες.

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω είναι και αποτέλεσμα των συμφωνιών που συνάπτονται εν έτει 2017 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αποφέρουν στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ 5,14 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2016 μέχρι και το 2019 με το ισχύον deal…

Για φέτος, η Πρέμιερ Λιγκ έδωσε σχεδόν τα διπλάσια από τη Serie A σε μεταγραφές, με τους Ιταλούς να είναι εκείνοι που… έφτασαν στα μισά των εκατομμυρίων που πρόσφεραν οι αγγλικοί σύλλογοι. Η ακριβότερη μεταγραφή στο Νησί, ήταν αυτή του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 75 εκατομμυρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ