aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠανηγυρική πρόκριση για Λεβερκούζεν

Πανηγυρική πρόκριση για Λεβερκούζεν

Χωρίς να χρειαστεί να «φορτσάρει», η Λεβερκούζεν νίκησε δεύτερη φορά τη Ρέιντζερς, αυτήν τη φορά 1-0 στην «Μπαιαρίνα» με το γκολ του Ντιαμπί στο 51΄, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa League και προκρίθηκε πανηγυρικά στην οκτάδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λεβερκούζεν ανέλαβε την πρωτοβουλία μετά το πρώτο δεκάλεπτο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στην εστία των δευτεραθλητών Σκωτίας με πρωταγωνιστή τον Ντιαμπί και τον Χάβερτζ, που έβρισκαν μπροστά τους τον καταπληκτικό Ταβερνιέ που εξουδετέρωνε όλες τις φάσεις που δημιουργούσαν οι «ασπιρίνες» και κράτησε το «0» στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι Γερμανοί ξεκίνησαν ξανά δυνατά και, μετά την ευκαιρία του Ταπσόμπα, ήρθε το γκολ του Ντιαμπί στο 51’. Τότε, ο Αρανγκίς έκανε την μπαλιά στον Ντιαμπί στο σημείο του πέναλτι και αυτός έκανε το 1-0. Το γκολ έφερε την κατάλληλη ψυχολογία στους γηπεδούχους, που συνέχιζαν να απειλούν μια ακίνδυνη επιθετικά ομάδα.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε, με τους Σκωτσέζους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τον Χάβερτζ να χάνει την τελευταία καλή ευκαιρία στο 87’ για τη Λεβερκούζεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ