aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάνε χρόνια να έχει τόσους πολλούς διεθνείς

Πάνε χρόνια να έχει τόσους πολλούς διεθνείς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όσοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ απέμειναν θα χρησιμοποιηθούν σήμερα από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ (φωτό) στο φιλικό με την Πάφος FC (για το τουρνουά της Παφιακής ομάδας). Στόχος του Πορτογάλου είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν έχουν αρκετό ή σε όσους δεν έχουν καθόλου στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Άλλωστε, μία δωδεκάδα ποδοσφαιριστών έχει διεθνείς υποχρεώσεις, επομένως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων.

Σε αποστολές των κυπριακών εθνικών συμμετέχουν εφτά παίκτες της ομάδας της Λεμεσού: Με την Ανδρών οι Ανδρέας Αβραάμ και Ντόσα Ζούνιορ, με την Κ-21 οι Μάριος Ηλία και Χρήστος Γουΐλερ και τέλος, με την Κ-19 οι Γιάννης Γερολέμου, Μάριος Παναγιώτου και Αλέξανδρος Μιχαήλ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και πέντε «λεγεωνάριοι» διεθνείς: οι Μάρκο Σοάρες και  Βοζίνια με το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Κέβιν Λαφράνς με την Εθνική Αϊτής, ο Νταβόρ Ζντραφσκόφσκι με την Εθνική Σκοπίων Κ-21 και ο  Αλνταΐρ με την Εθνική Γουϊνέας Μπισάου.

Πάνε χρόνια να έχει τόσους πολλούς διεθνείς η ΑΕΛ και μία ανάλογη περίοδος ήταν η τριετίας 1987-90. Τότε, στην Εθνική Κύπρου αγωνίζονταν οι Μαυρουδής, Σωκράτους, Κολιανδρής, Κωνσταντίνου, Ονησιφόρου, Σάββα, Στυλιανού, Ορφανίδης και Χριστοφόρου.

Όπως και να έχει λοιπόν, με όσους του έχουν απομείνει, ο Μπαλταζάρ θα βγάλει συμπεράσματα στο σημερινό ματς με την Πάφος FC («Στέλιος Κυριακίδης», 18.00) και στο μεθαυριανό με την UFA FC (Τσίρειο, 17.00). Το πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία, είναι πως χρειάζονται και κάποιοι χρόνο ξεκούρασης, όπως είναι ο Αϊρόσα, ο Σίλβα και ο Μιτρέα. Υπάρχουν όμως διαθέσιμοι και οι Γεωργίου, Χ. Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Μπενίτεθ, Μέσκα, Νικολάου, Αρουαμαρένα, Ντε Λεόνσο, Μαύρου και Σασί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ