aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠανάξια πρόκριση (και) σε βάρος του διαιτητή για την ΑΕΚ! (vid & pics)

Πανάξια πρόκριση (και) σε βάρος του διαιτητή για την ΑΕΚ! (vid & pics)

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση σε βάρος του Ουαλού διαιτητή Σιμόν Λι Έβανς… Εεε, συγγνώμη! Η ομάδα της Λάρνακας προκρίθηκε σε βάρος της Ντινάμο Μινσκ στον επαναληπτικό του σταδίου «Τράκτορ» στη Λευκορωσία.

Βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 47’ όταν ο Σαρόκα ευστόχησε σε πέναλτι-φάντασμα που κέρδισε ο Όστρουκ με βουτιά στην περιοχή (ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά), όμως, ήταν πολύ προσεκτική στην άμυνά της παρά την πίεση των γηπεδούχων και χάρις σε γκολ του Ακοράν στις καθυστερήσεις (90’ + 3) πήρε την ισοπαλία 1-1.

Σε συνδυασμό λοιπόν με τη νίκη της 2-0 στον πρώτο αγώνα του ΑΕΚ Αρένα, πήρε την σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον, οι κιτρινοπράσινοι περιμένουν την αυριανή μέρα για να μάθουν τον αντίπαλο μέσω του οποίου θα επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του θεσμού για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου η ΑΕΚ απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες. Εάν είχε λίγη τύχη μπορούσε να προηγηθεί τουλάχιστον με 2-0, ενώ παρόλο που έβαλαν πίεση οι Λευκορώσοι στο τελευταίο 20λεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδίακεθ είχαν τον όλεγχο σε όλο το 45λεπτο.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν ήταν καλά για την ΑΕΚ, καθώς όταν ο Τρισκόφσκι πήγε να μαρκάρει τον Όστρουκ στην περιοχή (46′) ο τελευταίος βούτηξε χωρίς να τον ακουμπήσε ο Σκοπιανός φορ και ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σάροκα (47′). Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Λάρνακας κινδύνεψε σοβαρά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, όμως, ευτυχώς γι’ αυτήν ο αντίπαλος ήταν άστοχος και άτυχος. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο άγραφος νόμος λειτούργησε υπέρ της ΑΕΚ, αφού ο Ακοράν στο 90′ + 3 με μία κούρσα από την άμυνα της ομάδας του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ιδανικό άπιαστο σουτ, ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Ντιναμό Μινσκ (Σεργκέι Γκουρένκο): Ιγνάτοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Μπίκοφ, Σαρόκα, Κάρποβιτς, Κχλιόμπας (71′ Νίκολιτς), Νόγιοκ, Κχβαστσίνσκι (46′ Λούκιτς), Λέκοβιτς (77′ Σατσίφκο).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Τέτε (73′ Ακοράν), Χέφελ (62′ Τομάς), Λαμπάν, Τρισκόφσκι (83′ Μουρίγιο), Φλοριάν.

Σκόρερ: 47′ Σαρόκα (πεν.) / 90′ + 3 Ακοράν.

Κίτρινες: Λούκιτς, Σαρόκα, Όστρουκ / Φλοριάν, Τρουγιόλς, Τέτε.

Αποβολές: Μπίκοφ (δεύτερη κίτρινη).

Διαιτητής: Σιμόν Λι Έβανς (Ουαλία).

Βοηθοί διαιτητές: Ντάνιελ Μπέκετ και Τζόναθον Μπράιαντ (Ουαλία).

Τέταρτος: Μπράιν Μάρκαμ-Τζόουνς (Ουαλία).



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ