aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τον ταπείνωσε στο δικό του παιχνίδι!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τον ταπείνωσε στο δικό του παιχνίδι!

Νίκησε ο καλύτερος. Νίκησε εκείνος που διέθετε τις περισσότερες λύσεις. Και τους περισσότερους αφανείς ήρωες. Ποιος είναι; Η σωστή… απάντηση είναι ο Παναθηναϊκός! Ο νικητής στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν (93-80). Με τρόπο πειστικό. Και επιβλητικό, έστω και αν επιτεύχθηκε με είκοσι λεπτά σωστού μπάσκετ.

Όσο και αν φανεί παράλογο, το πρώτο ημίχρονο  φάνταζε ένα ατελείωτο… μαρτύριο για τους «πράσινους». Μόλις 2 ασίστ σε 20 λεπτά αγώνα. Πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Και ένας Ολυμπιακός, ο οποίος ήλεγχε την αναμέτρηση. Όπως είχε κάνει στη Μόσχα και τη Βιτόρια.

Σωστές επιλογές, τελικές πάσες, φιλοσοφία και καλό αμυντικό πλάνο. Το οποίο περιελάμβανε το εξής πλάνο: αφήστε τον Καλάθη να σκοράρει και όχι να δημιουργεί. Όσο αυτό λειτούργησε, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι μία άλλη ιστορία. Εκεί ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 50-22! Αλλάζοντας εντελώς το αγωνιστικό πρόσωπό του. Εσφιξε την άμυνά του, περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και όλα τα άλλα ήρθαν. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο ένας παράγοντας που λέγαμε.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει λάβει εδώ και καιρό τον τίτλο του… καταλύτη. Το απέδειξε και στην τρίτη περιοδο του αγώνα. Εκεί που ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς. Με τον «Κούνμπο» να κάνει μεγάλο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Οσο ο Ολυμπιακός έπαιρνε σκορ από τον Γιώργο Πρίντεζη (26π.) και τον Γιάνις Τίμα (17π., 5/6 τρίποντα) οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν τον έλεγχο. Οταν έμεινε μόνος ο «Πρι» και με ένα μεγάλο διάστημα δίχως καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» χάθηκαν. Οπως ήταν χαμένος στο παρκέ, τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος.

Οσο για το χαμένο πλάνο του Ολυμπιακού; Ο Καλάθης στο πρώτο μέρος σημείωσε 12 πόντους και εδωσε μία ασίστ. Μόνο στο 3ο δεκάλεπτο, ο κάπτεν των πρωταθλητών μέτρησε ένα καλάθι και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ