aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαναθηναϊκός: Κατάφερε να χάσει και από αυτήν την Άλμπα!

Παναθηναϊκός: Κατάφερε να χάσει και από αυτήν την Άλμπα!

Σε ένα ματς πραγματικό γκραν-γκινιόλ που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε νέα ήττα από την ελλιπέστατη Άλμπα Βερολίνου (απουσίαζαν τρεις παίκτες) με 106-105 και ύστερα από αυτήν την γκέλα μένει πολύ μακριά από την διεκδίκηση των playoffs. Συγκινητικός ο Παπαπέτρου με 39 πόντους!

Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει! Και πως να…προλάβει τα playoffs όταν γνωρίζει ήττες από ομάδες όπως η Άλμπα Βερολίνου! Από ομάδες που ουσιαστικά δεν έχουν στόχους στην EuroLeague όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Απ’ ότι φαίνεται η ήττα από τον Προμηθέα και τα όσα επακολούθησαν «βούτηξαν» την ομάδα σε μεγαλύτερη κρίση παρουσιάζοντας άμυνα… παιδικής χαράς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το τελικό 106-105 υπέρ της Άλμπα που έπαιξε στο ΟΑΚΑ χωρίς τρεις βασικότατους παίκτες (Σίβα, Έρικσον, Κάβανο) αποτυπώνει τα πάντα. Μπορεί να χρειάστηκαν δύο παρατάσεις, αλλά η αμυντική εικόνα των «πρασίνων» ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική! Βέβαια υπήρχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έκανε το ματς της ζωής του με 39 πόντους «αγγίζοντας» το καλύτερο ρεκόρ της EuroLeague (9/10δίπ., 6/12τρ., 3/4β., 5ριμπ., 3ασ., 2κλ., 1ταπ., 0 λάθη σε 48:53!!!) αλλά φυσικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά και από αυτήν την ήττα.

Μια ήττα που μπορεί να κοστίσει την ύπαρξη του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση καθώς στο τέλος που θα γίνει το συνολικό ταμείο αναμένεται να τον «πονέσει» και με το παραπάνω. Θετική και η παρουσία του Παππά στην πρώτη παράταση κρατώντας τον Παναθηναϊκό στο ματς, επιθετικά πήρε άριστα ο Ουάιλι αλλά αμυντικά μια… τρύπα στο νερό, ενώ η κούραση αποτυπώθηκε στον Καλάθη, ο οποίος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Βέβαια και η Άλμπα ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Χέρμανσον (20π., 10ασ.) , ενώ άλλοι πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και συνολικά η ομάδα να είχε 42/78 εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 31-31, 49-58, 69-74, 88-88 (κ.α.), 98-98 (α’ παρ.), 105-106

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ