aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαναγιώτου για Κετσπάγια: «Υποχρέωση να σέβεσαι το συμβόλαιο που έχεις»

Παναγιώτου για Κετσπάγια: «Υποχρέωση να σέβεσαι το συμβόλαιο που έχεις»

Την αδυναμία της Ανόρθωσης να κερδίσει τους διεκδικητές του τίτλου και να αντικαταστήσει τα γκολ και τις ασίστ του Ρούβεν Ράγιος κρίνει ως τους κύριους λόγους που η «Κυρία» τέθηκε εκτός στόχων στο πρωτάθλημα ο Νίκος Παναγιώτου.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ανόρθωσης μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» ήταν έντονος σε ότι αφορά το θέμα του συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επηρεάζει αγωνιστικά την ομάδα και υπογράμμισε ότι η Ανόρθωση είναι υπεράνω προσώπων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Η Ανόρθωση μέσα σε λίγες μέρες τέθηκε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και χάνει το τρένο για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου: «Το ποδόσφαιρο όσο θέλεις να είσαι πρωταγωνιστής πρέπει να έχεις συνέχεια και διάρκεια. Τα παραστρατήματα πληρώνονται, δυστυχώς. Η Ανόρθωση έκανε φανταστική χρονιά με τον Τιμούρ πέρσι. Ήταν στο στυλ του Τιμούρ. Αυτό που πλήρωσε φέτος είναι ότι στα παιχνίδια ντέρμπι με τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο δεν κέρδισε κανένα. Σε αυτά τα παιχνίδια μετράνε διπλοί οι βαθμοί. Νομίζω ότι η φυγή του Ράγιος δεν μπόρεσε να τον αντικαταστήσει τα γκολ και τις ασίστ του».

Το σκηνικό με το συμβόλαιο του Τιμούρ Κετσπάγια και οι δηλώσεις που έκανε χθες επηρεάζουν το αγωνιστικό; «Εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν πρέπει να επηρεάζει. Ο κάθε παίκτης και ο κάθε προπονητής έχει συμβόλαιο μέχρι τέλος Μαΐου. Από τον Ιανουάριο δικαιούσαι να διαπραγματεύεσαι και να σκέφτεσαι το μέλλον σου αλλά έχεις και την υποχρέωση να σέβεσαι το συμβόλαιο που έχεις. Το τι συζητήσεις γίνονται ανάμεσα σε Ανόρθωση και Τιμούρ δεν το γνωρίζει κανείς μας. Πάντα μετά από μια κακή πορεία βγαίνουν πάντα άσχημα πράγματα στο παζάρι και δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Δεν πιστεύω ότι είναι όλα μαύρα και ως πριν δύο βδομάδες η Ανόρθωση ήταν μέσα στους δύο στόχους της και ξαφνικά μπαμ εξαφανίστηκαν όλα».

Θες να πεις ότι υπήρχε πρόβλημα από πριν; «Εάν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε να το λύσουν από πριν. Η Ανόρθωση από το 2008 προσπαθεί να βρει τα πόδια της δυστυχώς κάθε χρόνο είτε μέσα στον Ιανουάριο είτε μέσα στον Μάιο χαλά. Δεν μπορεί άλλο αυτός ο κόσμος να περιμένει και να βγαίνουν άλλα προβλήματα. Το να δουλεύεις στην Ανόρθωση είναι ευλογία. Το να ηγείσαι της Ανόρθωσης πάλι είναι ευλογία. Νομίζω να καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές και αν υπάρχει κοινό έδαφος και η θέληση μπορεί να έχει και συνέχεια. Είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. Όμως, το θέμα αυτό είναι άλλο και το αγωνιστικό είναι άλλο».

Τον προπονητή τον επηρεάζει το θέμα του συμβολαίου κατά την άποψή σου; «Γιατί να τον επηρεάσει; Εγώ όταν υπογράψω ένα συμβόλαιο ξέρω ότι είμαι προπονητής μέχρι τις 31 Μαΐου. Από την στιγμή που είσαι εκεί κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου. Εάν στο τέλος του συμβολαίου δεν είναι ικανοποιημένη η μία πλευρά ή η άλλη φεύγεις. Αλλά, από την στιγμή που είσαι εκεί κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου. Δεν νομίζω να είναι όλα μαύρα είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Πρέπει να υπάρξει καλή διάθεση, εάν υπάρχει περιθώριο για ανανέωση να το κάνουν, αλλιώς να κάνουν ότι είναι καλύτερο γιατί η Ανόρθωση δεν είναι ούτε ο Νίκος, ούτε κανένας. Είναι η ιστορία που έχει γράψει ο καθένας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ