aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαν.Συ.Φι Ανόρθωσης για την 1η Απριλίου

Παν.Συ.Φι Ανόρθωσης για την 1η Απριλίου

Μήνυμα από τον Παν.Συ.Φι Ανόρθωσης ένεκα της επετείου της 1ης Απριλίου και του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες.

Αναλυτικά:

«Ήταν 1η Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή… Σε λίγο ακούγονται οι σάλπιγγες και τα τύμπανα. Οι Βαρωσιώτες αγουροξυπνημένοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν τους μαθητές που παρελαύνουν αψηφώντας το διάταγμα και τους κινδύνους. Και όταν η περήφανη μαθητιώσα νεολαία περνούσε κάτω από τον εξώστη της Ανόρθωσης, συγκινημένος ο Αυξεντίου άρχισε να χειροκροτεί και να λέει: “Άιντε ρε νεολαία να δω αν θα σταθείτε έτσι τζιαι στον αγώνα”!

Στήριζε πολλά στη νεολαία ο Γρηγόρης. Και αυτή με τη σειρά της δεν τον απογοήτευσε. Γιατί εκείνη τη μέρα στη παρέλαση έλαβαν μέρος οι Ηλίας Παπακυριακού, Πετράκης Γιάλλουρος, Παναγιώτης Τουμάζος. Παιδιά που αργότερα έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Παιδιά που ο Αυξεντίου θα έχει για πάντα μαζί του στο πάνθεο των ηρώων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ