aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαλικαρίσιο διπλό για Σάντερλαντ!

Παλικαρίσιο διπλό για Σάντερλαντ!

Αν και παίκτη λιγότερο από το 69′, η Σάντερλαντ ολοκλήρωσε την ανατροπή στην έδρα της Μπόρνμουθ και με το υπέρ της 2-1 πανηγύρισε την πρώτη (!) φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ! 

Οι ποδοσφαιριστές του Ντέιβιντ Μόγιες, με τρομερό πάθος και αποφασιστικότητα, δεν λύγισαν από το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων (11′ Γκόσλινγκ) και έφεραν τούμπα την αναμέτρηση!
Στο 33′ ο Ανιτσέμπε έγραψε το 1-1, ενώ στο 73′ – και ενώ ο Πίενααρ είχε αφήσει με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους από το 59′- οι «μαυρόγατες» ολοκλήρωσαν την ανατροπή με το πέναλτι του Ντεφό στο 73′.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Σάντερλαντ τη φετινή σεζόν και έπειτα από 11 αγωνιστικές.

Το ματς             

Ιδανικό ξεκίνημα από την Μπόρνμουθ, η οποία αμέσως επέβαλλε το ρυθμό της και γρήγορα απέκτησε το προβάδισμα. Στο 11′ ο Γκόσλινγκ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της Σάντερλαντ και απέβαλλε το άγχος από τις πλάτες των συμπαικτών του. Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για ακόμη ένα τέρμα, όμως και από τη μεριά τους οι «μαυρόγατες»- αφού ξεπέρασαν το σοκ- επιχείρησαν να κάνουν παιχνίδι.

Πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις και εν τέλει δικαιώθηκαν, όταν στο 33′ ο Βίκτορ Ανιτσέμπε έφερε με δυνατό σουτ το παιχνίδι στα ίσα! Η Σάντερλαντ πίστεψε ξανά στον εαυτό της, εκμεταλλεύτηκε την ψυχρολουσία της Μπόρνμουθ και παρέμεινε επικίνδυνη. Μάλιστα, προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γουάτμορ εστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως η υπόδειξη για οφ-σάιντ του διαιτητή στέρησε την ανατροπή…

Η Σάντερλαντ έδειχνε ικανή για το… comeback, όμως οι ισορροπίες άλλαξαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 59′ ο Πίενααρ υπέπεσε σε νέο σκληρό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Η Μπόρνμουθ, που μέχρι εκείνη την ώρα είχε ρίξει κάπως την απόδοσή της είχε την ευκαιρία να ανακάμψει.

Πράγματι, ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε, όμως και πάλι υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Από τη μεριά της, η Σάντερλαντ- αν και αριθμητικό μειονέκτημα- όφειλε να κυνηγήσει το γκολ. Για καλή της τύχη, μάλιστα, στο 73′ κέρδισε πέναλτι, με τον Ντεφό να ευστοχεί και να ολοκληρώνει την παλικαρίσια ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Κουκ, Φράνσις, Ντάνιελς, Γκόσλινγκ, Άρτερ (76′ Μουσέτ), Στάνισλας (82′ Φρέιζερ), Γουίλσιρ, Άιμπ (46′ Αφόμπε), Κινγκ

Σάντερλαντ: Πίκφορντ, Τζόουνς, Κονέ, Τζιλομποτζί, Φαν Άανχολτ, Πίενααρ, ΜακΝερ (72′ Ντενάιερ), Εντόνγκ, Γουάτμορ (90+1 Λοβ), Ανιτσέμπε, Ντεφό (90+4′ Γκουτς)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ