aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάλι στο στόχαστρο ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ

Πάλι στο στόχαστρο ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μια από τις χειρότερες της εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν, αν όχι τη χειρότερη, πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο προχθεσινό ντέρμπι με την Ανόρθωση. Η ήττα με 1-3 ήταν λογικό να σκορπίσει την πίκρα και την απογοήτευση σε όλο το οικοδόμημά της, μιας και σε καμία περίπτωση η εικόνα που έβγαλε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν ήταν ικανοποιητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος…»

Θα περίμενε κανείς ότι το γρήγορο γκολ του Τζοάν Τομάς, μόλις στο 3ο λεπτό, θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, κάτι όμως που δεν έγινε. Η Ανόρθωση γύρισε το παιχνίδι και κέρδισε δίκαια τους τρεις βαθμούς. Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Βάσκος προπονητής, ο οποίος ξάφνιασε με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Ενώ σε ντέρμπι είχε συνηθίσει να παρατάσσει τριάδα στο κέντρο της άμυνας και σύστημα 3-5-2, αυτή τη φορά άλλαξε τα πλάνα του. Προτίμησε να εφαρμόσει σχηματισμό 4-3-3 και να βάλει τον Τέτε αριστερό μπακ και τον Τομάς αριστερό χαφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποθέωσε τον κόσμο ο Ιδιάκεθ! Μόνο αυτό…

Κινήσεις οι οποίες δεν βγήκαν σε καμία περίπτωση και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο δεξιός εξτρέμ της Ανόρθωσης, Αμπντουλάγιεφ, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα μιας και κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Ιδιάκεθ γενικά δεν ήταν στη μέρα του στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης στην ήττα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο επίκεντρο, χωρίς όμως να είναι και ο μοναδικός υπαίτιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξω φρενών ο Ιδιάκεθ (vid)

Η κριτική που δέχεται ο Βάσκος, ακόμη και ο Τσάβι Ρόκα, είναι πολλές φορές ακραία. Η ΑΕΚ έχασε ένα ντέρμπι όμως δεν χάθηκε τίποτα, μιας και απομένει σχεδόν ακόμη μισό πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε. Υπάρχει πολύς δρόμος και η ομάδα της Λάρνακας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να επιστρέφει μετά από επιτυχίες και να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες. Το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και τώρα.

Ο Ιδιάκεθ θα δει ξανά το παιχνίδι και θα αναλύσει στους παίκτες του τι πήγε λάθος και ήρθε αυτή η ήττα. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη για τους Λαρνακείς αν κατάφερναν να διαχειριστούν καλύτερα τα δεδομένα μετά και το γρήγορο προβάδισμα που πήραν. Αντίθετα, δεν μπόρεσαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν έβγαλαν στο γήπεδο χαρακτήρα και αποφασιστικότητα για τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ