aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαίρνει μπρος ο Ντιέγκο Κόστα! (video)

Παίρνει μπρος ο Ντιέγκο Κόστα! (video)

Με τον Ντιέγκο Κόστα να σκοράρει στην επανεμφάνιση του στο ισπανικό πρωτάθλημα (το έκανε και στο Κύπελλο), να σφραγίζει τη νίκη και να αποβάλλεται λόγω του πανηγυρισμού του, η Ατλέτικο επικράτησε 2-0 της Χετάφε και ανέβηκε στους 39 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπαρσελόνα (με παιχνίδι λιγότερο).

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την κυριαρχία, δίχως όμως να θέλξουν με την εμφάνισή τους έφθασαν στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 18′ ο Άνχελ Κορέα με όμορφο σουτ με το εξωτερικό (έφθασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Αντουάν Γκριεζμάν) και ο Ντιέγκο Κόστα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 68′.

Ο 29χρονος Ισπανο-Βραζιλιάνος επιθετικός, πέτυχε το πρώτο γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα μετά τις 18 Απριλίου του 2014 (κόντρα στην Έλτσε), επιβεβαίωσε την καλή του παράδοση κόντρα στη Χετάφε (πέντε γκολ σε επτά ματς στη La Liga) και αποβλήθηκε για τρίτη φορά στους 137 αγώνες που έχει δώσει με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης (πρώτη το 2010 στο Κύπελλο με τη Λας Πάλμας, δεύτερη το 2012 με την Πίλσεν για το Europa League).

Την καλή του παράδοση κόντρα στη Χετάφε διατήρησε όμως και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος έχει κόντρα στη συμπολίτισσα δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες με 25 γκολ ενεργητικό και μηδέν γκολ παθητικό στα δέκα από τα 12 παιχνίδια. Ο Αργεντινός τεχνικός πέρασε παράλληλα στη 10η θέση των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια με ένα σύλλογο στο ισπανικό πρωτάθλημα, 230 στον αριθμό.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πώς στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής έδειξε επτά φορές την κίτρινη κάρτα, τις περισσότερες στο πρώτο 45λεπτο αγώνα της φετινής Primera, ενώ ο Σέρχιο Μόρα Σάντσεθ έγινε σε ηλικία 38 ετών και 129 ημερών ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ