aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάει και το Κύπελλο Αγγλίας για τη Γιουνάιτεντ (vid)

Πάει και το Κύπελλο Αγγλίας για τη Γιουνάιτεντ (vid)

Στην Premier League η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ απέχει 17 βαθμούς από την πρωτοπόρο Τσέλσι, τώρα ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε την πρώην του ομάδα, να τον πετά εκτός και του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Τσέλσι με γκολ από τον Ενγκολό Καντέ στο 51′ νίκησε τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», προκρίθηκε στα ημιτελικά της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, κρατώντας ζωντανό το όνειρο κατάκτησης του νταμπλ.

Η Τσέλσι των επτά Κυπέλλων Αγγλίας (τελευταίο το 2012) πήρε άνετα το ντέρμπι της προημιτελικής φάσης. Ο Αντερ Ερέρα αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες (20′ 35′) έκανε πιο εύκολο το έργο για τους «μπλε» του Λονδίνου. Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν κάτι το διαφορετικό από όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Πήραν την μπάλα στα πόδια τους, έκλεισαν τη Γιουνάιτεντ και βρήκαν το γκολ από την τέως «Αλεπού», τον Ενγκολό Καντέ. Ο ερχομός του Γάλλου χαφ από την πρωταθλήτρια Λέστερ αποδεικνύεται «χρυσή» κίνηση για την Τσέλσι, θωρακίστηκε στο κέντρο με ένα πολυ-εργαλείο και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Η Γιουνάιτεντ στη μοναδική της φάση για την ισοφάριση, είδε τον Μάρκους Ράσφορντ να «χορεύει» τον Γκάρι Κέιχιλ, αλλά να νικιέται στο τετ α τετ από τον Τιμπό Κουρτουά.

Η ομάδα του Μάνστεστερ δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου Αγγλίας (με 12 είναι πολυνίκης μαζί με την Αρσεναλ) με τον Μουρίνιο να έχει το καβγαδάκι του με τον Αντόνιε Κόντε στη διάρκεια του ματς, ενώ στο τέλος δεν έλειψε να τα ψάλει και στον διαιτητή.

Η κατάκτηση του Europa League και η απευθείας έξοδος στο Champions League είναι ο μεγάλος στόχος της, μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός κι αν καταφέρει να βρεθεί στην 4άδα της Premier League.

Αρσεναλ-Σίτι, Τσέλσι-Τότεναμ στα ημιτελικά

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έγιναν γνωστά και τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας,.

Αρσεναλ-Μάνστεστερ Σίτι και Τσέλσι-Τότεναμ θα αναμετρηθούν στις 22 και 23 Απριλίου στο «Γουέμπλεϊ» για μια θέση στον τελικό της 27ης Μάη στο «ναό» του ποδοσφαίρου. Η ομάδα που θα κατακτήσει το 136ο Κύπελλο Αγγλίας θα περάσει απευθείας σε όμιλο του Europa League.

Τα αποτελέσματα των πρoημιτελικών

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (3′ Σίλβα, 67′ Αγουέρο)

Αρσεναλ-Λίνκολν 5-0 (45+1′ Γουόλκοτ, 53′ Ζιρού, 58’αυτ. Γουότερφολ, 72′ Σάντσες, 75′ Ράμσεϊ)

Τότεναμ-Μίλγουολ 6-0 (31′ Ερικσεν, 41′, 54′, 90+2′ Χέουνγκ Μιν Σον, 72′ Άλι, 79′ Γιάνσεν)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γ. 1-0 (51′ Καντέ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ