aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάμπος Πίττας: «Αναμένονται προτάσεις για τον Γιάννη!»

Πάμπος Πίττας: «Αναμένονται προτάσεις για τον Γιάννη!»

Επίσημες προτάσεις στον Απόλλωνα από ομάδες του εξωτερικού για απόκτηση του Ιωάννη Πίττα προανήγγειλε ο Πάμπος Πίττας. Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Απόλλωνα και πατέρας του Κύπριου επιθετικού μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε για την αποχώρησή του από το πόσο του Διευθυντή των Ακαδημιών της λεμεσιανής ομάδας, αλλά και την επιλογή του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στον πάγκο των γαλάζιων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα, είπε: «Κάπου ολοκληρώνεται κάποιος κύκλος και πρέπει να δεις μπροστά να ξεκινήσεις κάποιον άλλο. Πέντε χρόνια στην ακαδημία πρόσφερα ό,τι μπορούσα και μαζί με τους συνεργάτες μου φέραμε την ακαδημία σε ένα πολύ καλό σημείο. Μαζί με τη διοίκηση είπαμε ότι πρέπει να δούμε το επόμενο βήμα. Ήταν μια απόφαση κοινή συναινέσει».

Για τη συνέχεια στην καριέρα του, ανέφερε: «Με το άκουσμα της απόφασης έχουν αρχίσει να χτυπούν τα τηλέφωνα. Θέλω να ηρεμήσω για κάποιες μέρες, να δω τι θα έχω μπροστά μου και να πάρω με την ησυχία μου την πιο σωστή απόφαση. Για ένα άνθρωπο που είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου για δεκαετίες, είναι δύσκολο να φύγει από τη ζωή του».

Για την πρόσληψη του Τσόρνιγκερ: «Αξιολογήθηκε σωρεία προπονητών από τη διοίκηση και έγινε αυτή την επιλογή. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Πάντοτε υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές, ξένοι και Κύπριοι. Είναι πολλές οι συγκυρίες που πρέπει να βρεθούν στον δρόμο σου για να μπορέσεις στο τέλος να πανηγυρίσεις πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνει καλή δουλειά από όλους».

Για τον Γιάννη Πίττα: «Δεν ξεκουράζεται. Προπονείται γιατί υπάρχουν οι αγώνες της Εθνικής. Πήραν όλοι οι διεθνείς πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθούν και προπονείται μόνος του. Είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές, μετά από ένα μαραθώνιο σε Κύπρο και Ευρώπη να υπάρχουν τα παιχνίδια της Εθνικής. Όμως, όταν σε καλεί η Εθνική δεν μπορείς να πεις όχι, σε καλεί η πατρίδα και πρέπει να την υπερασπιστείς. Ο Γιάννης θα δώσει ό,τι είναι δυνατόν για τα κυπριακά χρώματα. Οι αγώνες της Εθνικής είναι ένα ακόμα συν για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό».

Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού: «Θα πω μόνο ότι αναμένονται κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό. Μακάρι να έρθει κάτι επίσημο και ο Απόλλων να κάνει ό,τι είναι καλύτερο. Η δουλειά που έβαλε ανταμείβεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ