aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ούτε ο Γενικός Ελεγκτής δεν τα ζητά, πώς γίνεται να τα θέλει ο ΠΑΣΠ»

«Ούτε ο Γενικός Ελεγκτής δεν τα ζητά, πώς γίνεται να τα θέλει ο ΠΑΣΠ»

Σύμφωνος με την πρόταση της ΚΟΠ για αποκοπή του 23% των ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιριστών προς τον ΠΑΣΠ δήλωσε ο Θουκής Θουκυδίδης. Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) ήταν έντονος κατά του ΠΑΣΠ και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός πως ο σύνδεσμος ζήτησε οικονομικά δεδομένα των ομάδων που ούτε ο Γενικός Ελεγκτής δεν ζητά.

«Όπως όλη η κοινωνία περνά δύσκολες στιγμές, έτσι και το ποδόσφαιρο. Η ΚΟΠ έχει στείλει μία πρόταση στον ΠΑΣΠ σχετικά με το πώς βλέπει η Ομοσπονδία το θέμα των μισθών των παικτών. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στον ΠΑΣΠ για να απαντήσει και ακολούθως θα δούμε πως προχωρούμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση.

Συμφωνείτε με το 23% της αποκοπής των ετήσιων απολαβών; «Αυτό το 23% δεν έχει βγει τυχαία. Έχουν γίνει μελέτες που στηρίζονται στο ότι τα σωματεία έπρεπε να τηρήσουν κάποια συμβόλαια προς τους παίκτες. Δεδομένου ότι μερικοί χορηγοί έχουν ήδη ενημερώσει ότι είτε δεν θα πληρώσουν χορηγίες είτε έχουν κάνει αποκοπές η ΚΟΠ κατέληξε σε αυτό το ποσοστό».

Σε κάποιες χώρες έγινε ακόμη πιο μεγάλη μείωση: «Δεν αμφιβάλλω ότι υπήρξαν και μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης. Κάθε Ομοσπονδία έχει διαφορετικά δεδομένα. Επαναλαμβάνω ότι σε εμάς το 23% δεν βγήκε τυχαία. Τα σωματεία είναι ικανοποιημένα και αφορά το αρχικό μας μπάτζετ. Να μην υπερβεί τα αρχικά έξοδα που είχαμε υπολογίσει. Αρκετά σωματεία δεν θα αντεπεξέρχονταν εάν τα έξοδα παρατείνονταν. Φανταστείτε να είχαμε να πληρώσουμε άλλους 4-5 μήνες. Ποιος θα άντεχε να πληρώσει ακόμα δύο έξτρα μήνες με μειωμένα έσοδα; Θα οδηγούμασταν αρκετά σωματεία όπως και το δικό μου σε χρεωκοπία. Αν επανέλθουμε θα γίνονται αγώνες βράδυ, κεκλεισμένων των θυρών, άρα χωρίς έσοδα και περισσότερα έξοδα».

Βλέπετε ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Κάνουμε κάποια πλάνα και υπολογισμούς για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που καταφέρουμε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Ξέρω εταιρεία στη Λεμεσό που έκανε πολύ περισσότερες αποκοπές για θέμα επιβίωσης. Η ΚΟΠ τι έπρεπε να κάνει; Αν έχουμε έσοδα από την ΟΥΕΦΑ στο μέλλον, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Από τη μία πρέπει οι παίκτες να έχουν στα χέρια κάτι ικανοποιητικό και από την άλλη τα σωματεία να μην οδηγηθούν σε δύσκολες καταστάσεις επιβίωσης, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά όταν επανέλθουμε και τη νέα σεζόν. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο. Κάνουμε υπολογισμούς έχοντας χίλια “αν”. Δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθουμε. Και αν υπάρξει επαναδραστηριοποίηση πως θα είναι τα οικονομικά για τον κόσμο και το ποδόσφαιρο; Πρέπει να κάτσουμε κάτι σοβαρά, μακριά από εμμονές και νομικίστικα θέματα. Έγινε μία σοβαρή πρόταση από την ΚΟΠ και ο ΠΑΣΠ πρέπει να έρθει με θετικό πνεύμα για να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Ο ΠΑΣΠ ζητά να μάθει τα οικονομικά δεδομένα των σωματείων: «Μας έχει ενοχλήσει. Αυτά τα στοιχεία που ζήτησε ο ΠΑΣΠ ούτε τα μέλη μας σε γενικές συνελεύσεις δεν μας τα έχουν ζητήσει. Για πιο σκοπό; Για να δει αν έχουμε κέρδη. Το θεωρώ απλά απαράδεκτο. Το κράτος δεν μας ζητά τέτοια πράγματα ούτε κανένας. Η ΚΟΠ μας ζητεί τα κριτήρια κάθε τρίμηνο. Δεν έχει δικαίωμα ο ΠΑΣΠ να ζητά αυτά τα στοιχεία. Ως Σαλαμίνα θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την στάση και διερωτόμαστε με ποια λογική το έχει κάνει. Εμείς λέμε “όχι”, δεν θα στείλουμε αυτά τα στοιχεία. Ούτε ο Γενικός Ελεγκτής δεν μας ζητά τέτοια στοιχεία, θα τα ζητά ο ΠΑΣΠ; Μα ποιοι είναι; Είμαστε ενοχλημένοι ναι, δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά τέτοια στοιχεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ