aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟυκρανία έτοιμη για Euro, εύκολα η Πορτογαλία

Ουκρανία έτοιμη για Euro, εύκολα η Πορτογαλία

Πιάστε την! Το… τρένο της Ουκρανίας πέρασε πάνω και από τη Λιθουανία, επικρατώντας 2-0 στο «Oblasny SportKomplex», έφτασε τις πέντε σερί νίκες στα προκριματικά του Euro και μια ανάσα από την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Αφού πλέον έχει 16 βαθμούς, παραμένοντας σταθερά στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, ενώ η Πορτογαλία, η οποία «καθάρισε» με 3-0 το Λουξεμβούργο, ακολουθεί με 11. Στους 7 και την τρίτη θέση η Σερβία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 2-0

Η Ουκρανία έκανε μεγάλο βήμα για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, με τον Μαλινόφσκι να είναι ο άνθρωπος του αγώνα για την ομάδα του Σεφτσένκο, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 29’, ο 26χρονος μέσος έκανε λίγο από την αντίπαλη περιοχή το 1-2 με τον Ζούνιορ Μοράες, που του πάσαρε με τακουνάκι και βρέθηκε απέναντι από τον Σερνιάουσκας, τον οποίο… εκτέλεσε με δυνατό σουτ. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο για αρκετή ώρα ακόμα, αλλά ουσιαστικά τα πάντα (σχεδόν) κρίθηκαν στο 58’, με τον παίκτη της Αταλάντα να ζευγαρώνει τα τέρματα των γηπεδούχων και να σφραγίζει με αυτόν τον τρόπο τη νίκη των Ουκρανών.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 3-0

Η Πορτογαλία πήγαινε με… συνταγή Σάντος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με το Λουξεμβούργο, αλλά στο τέλος έφτασε σε άνετη νίκη με 3-0. Ο Σεμέδο έφυγε… σφαίρα από τα δεξιά στο 16’, δεν «είδε» τον Ρονάλντο, που έκανε ωραία κίνηση και παρά το κακό γύρισμα, ο Μπερνάντο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρέσαρε πολύ ψηλά στο 65’, έκλεψε την μπάλα και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Μόρις για το υπ’ αριθμόν 699 γκολ του με γκολ και Εθνική ομάδα. Έπειτα από κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας, ο Γκέδες έπιασε δυνατό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 89ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Ουκρανία-Λιθουανία 2-0 (29’, 58’ Μαλινόφσκι)
Πορτογαλία-Λουξεμβούργο 3-0 (16’ Μπ. Σίλβα, 65’ Ρονάλντο, 89’ Γκέδες)

Η βαθμολογία
1. Ουκρανία 16 (13-1)
2. Πορτογαλία 11 (13-4)
3. Σερβία 7 (10-12)
4. Λουξεμβούργο 4 (5-11)
5. Λιθουανία 1 (4-17)

Επόμενη αγωνιστική (14/10)
Ουκρανία-Πορτογαλία (21:45)
Λιθουανία-Σερβία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ