aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟυαλία για φίλημα και φουλ για τελικό (pics & vids)

Ουαλία για φίλημα και φουλ για τελικό (pics & vids)

Την πρόκρισή σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Ουαλία που σε ένα συγκλονιστικό ματς επικράτησε 3-1 του Βελγίου με ανατροπή και έδωσε ραντεβού με την Πορτογαλία με στόχο μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Οι Ουαλοί έδειξαν φοβερό πάθος στον αγωνιστικό χώρο και αν και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν και πετυχαίνοντας τρία γκολ, «έγραψαν» την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία τους και στις 6 Ιούλιου θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο, αν καταφέρουν να «υποτάξουν» την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στα ημιτελικά.walbel7

Αγωνιστικά, οι Βέλγοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι καθώς μπήκαν στο γήπεδο σα… δαιμονισμένοι και μόλις στο 7’ έχασαν τεράστια τριπλή ευκαιρία για να προηγηθούν. Αρχικά ο Καράσκο σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Χέσενι να μπλοκάρει, στη συνέχεια ο Μουνιέ στην επαναφορά είδε τον Άλεν να του λέει όχι ενώ στη συνέχεια έδιωξε τη μπάλα ο Τέιλορ ύστερα από ατομική προσπάθεια του Αζάρ.

Οι Ουαλοί απάντησαν άμεσα με μακρινό άστοχο σουτ του Μπέιλ όμως στο 13’ οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να προηγηθούν ύστερα από ένα εκπληκτικό δυνατό σουτ του Ναϊνγκολάν έξω από την περιοχή.

Οι «δράκοι» δε «σάστισαν» παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 26’ ανάγκασαν τον Κουρτουά στην πρώτη του μεγάλη επέμβαση όταν απέκρουσε κοντινό σουτ του Τέιλορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Βέλγος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν ο Ράμσεϊ με ωραία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γουίλιαμς ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γκολ έδωσε «φτερά» στους ποδοσφαιριστές του Κρις Κόουλμαν που άρχισαν να αναζητούν την ανατροπή, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε τα σουτ των Μπέιλ και Ράμσεϊ στο 30’ και στο 42’ αντίστοιχα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Βέλγοι έδειξαν πιο επιθετικοί, με τον Λουκάκου στο 48’ να πιάνει ωραία κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 49’ το σουτ Ντε Μπρούϊνε από καλή θέση πέρασε λίγο δεξιά από το τέρμα του Χένεσι ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αζάρ ένα λεπτό αργότερα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν αποφασισμένοι να πετύχουν γκολ, όμως στο 55’ η Ουαλία «ξεχύθηκε» πολύ ωραία στην κόντρα, με τον Ράμσεϊ να κάνει την κούρσα από δεξιά, να βγάζει τη σέντρα στον Ρόμπσον-Κανού και εκείνος αφού έκανε ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή, γύρισε και με κοντινό σουτ «έγραψε» το 2-1, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του.

Το γκολ «αποσυντόνισε» τελείως τους ποδοσφαιριστές του Μαρκ Βίλμοτς που άρχισαν να επιτίθονται χωρίς «καθαρό» μυαλό και κυρίως με γεμίσματα. Ένα από αυτά βέβαια πήγε να τους βγει σε καλό, όταν στο 74’ ο Φελαϊνί έπιασε ωραία κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει ξυστά από την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Η ώρα περνούσε και οι Βέλγοι ανέβαιναν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η Ουαλία να βγάζει αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές «σκότωσε» και τους «κόκκινους διάβολους» με τον Γκάντερ στο 86’ να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και τον Βόουκς που μόλις είχε περάσει αλλαγή, να διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 3-1 και να στέλνει την ομάδα του στα ημιτελικά!

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά με το τελικό σφύριγμα να στέλνει τους δράκους στους «4» του Euro, μόλις στην πρώτη τους παρουσία σε τελική φάση. Παράλληλα, έγιναν η πρώτη Βρετανική ομάδα μετά το 1996 που θα παίξει σε ημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Το Βέλγιο από την πλευρά του πλήρωσε τα λάθη στη μεσαία γραμμή αλλά κυρίως τις απουσίες στην άμυνα και πλέον ο Μαρκ Βίλμοτς νιώθει τη θέση του στον πάγκο να… τρίζει.walbel28

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Τσέστερ, Γουίλιαμς Α., Ντέιβις, Τέιλορ, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78’ Κινγκ), Άλεν, Ράμσεϊ (90’), Ρόμπσον-Κανού (80΄ Βόουκς)

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέ, Λουκάκου Τζ. (75’ Μέρτενς), Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρούινε, Καράσκο (46’ Φελαϊνί), Αζάρ, Λουκάκου Ρ. (83’ Μπατσουαγί)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ