aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν το άλλαξε έγινε πιο εύκολο

Όταν το άλλαξε έγινε πιο εύκολο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Απόλλων, όμως στην επανάληψη όλα πήραν τον δρόμο τους, με την είσοδο του Σκέμπρι και τη μετατροπή του σχηματισμού σε 4-4-2. Ο Βάλε στα δύσκολα κράτησε όρθια την ομάδα του με τους κυανόλευκους να παίρνουν μια μεγάλη νίκη, την πρώτη φετινή εκτός έδρας. Το τελικό 4-1 δείχνει ακριβώς τις δυνατότητες του Απόλλωνα στην επίθεση.

Η Αλκή ξάφνιασε με την εμφάνισή της και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστη, όμως οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Κύπριος προπονητής έδωσαν τέλος στην αγωνία. Ο Μαρτίνες με τον Άλαν δεν βοήθησαν και οι κυανέρυθροι είχαν μια δραστηριότητα στη μεσαία γραμμή που έφερε σε  δύσκολη θέση τον Απόλλωνα. Μόνο ο Σατσέτι ήταν ουσιαστικός, όμως όλα άλλαξαν όταν άλλαξε και το πλάνο. Ο Σκέμπρι, ο Μαγκλίτσα και ο Γιάκολις πήραν την κατάσταση στα πόδια τους και καθάρισαν ένα ύπουλο ματς.

Κοντά στους τρεις, πολύ καλός σε απόδοση ήταν και ο Σαντάνα, ο οποίος άνοιξε το σκορ, ενώ έδωσε την πάσα στον Σκέμπρι για να φτάσει στο δεύτερο γκολ η ομάδα του. Εκεί, στο δεύτερο γκολ, λύθηκε και ο γόρδιος δεσμός. Πιο πριν ο Βάλε ήταν αυτός που έδωσε λύσεις όταν η Αλκή εμφανίστηκε απειλητική. Ο Απόλλων πήρε τους τρεις βαθμούς και η αποστολή του θα μπει αύριο στο αεροπλάνο για το ταξίδι στη Γαλλία, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Λιόν. Τέσσερις μέρες μετά θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό στο Τσίρειο και οι κυανόλευκοι καλούνται να είναι πανέτοιμοι.

Προχθές, ήταν αισθητές οι απουσίες των Ντα Σίλβα και Άλεφ στη μεσαία γραμμή. Ο πρώτος πέρασε ως αλλαγή προς το τέλος, κράτησε την μπάλα και έβαλε τάξη στο παιχνίδι της ομάδας του. Σε αδρές γραμμές, η ομάδα της Λεμεσού, αν και κινδύνεψε στο πρώτο μέρος και δεν έπιασε την γνωστή της απόδοση, κατάφερε χάρις στον οίστρο των Σκέμπρι και Μαγκλίτσα να καθαρίσει τον αγώνα και να αποδείξει πόσο δυνατή είναι επιθετικά.

Το σίγουρο είναι πως όταν ολοκληρώσει και τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, όλα θα είναι καλύτερα, θα έχει τον χρόνο και ο προπονητής να κοιτάζει μόνο τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και να μη μοιράζει τον χρόνο και να δίνει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του. Βάθος υπάρχει, αλλά φάνηκε σε πολλά παιχνίδια, πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν αντικαταστάτες που δίνουν ανάσες, όμως είναι και αυτοί που είναι μόνιμα πρωταγωνιστές και μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν τις λύσεις στα δύσκολα, όπως έγινε και προψές στη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ