aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν τα σενάρια μπαίνουν στην άκρη

Όταν τα σενάρια μπαίνουν στην άκρη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι γνωστό ότι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ συνηθίζει να προχωρεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εξού και τα σενάρια πριν από τα ματς είναι πολλά για τις πλείστες θέσεις. Για μία, όμως, σπανίως συντρέχει λόγος αμφιβολίας.

Ο Φλοριάν Τολεμές έχει καπαρωμένη τη θέση και για να μην ισχύσει αυτό, χρειάζεται να συντρέχει ένας από τους εξής λόγους: είτε να απουσιάσει λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας είτε να αποφασιστεί ότι χρειάζεται ξεκούραση. Όπως συνέβη στις αναμετρήσεις με την ΑΕΛ (0-1) και την Ομόνοια (2-5), που ακολούθησαν τους τραυματισμούς του στο ματς με τον Ερμή (0-4).

Ο Γάλλος αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα για τους κιτρινοπράσινους και είναι ο πρώτος σκόρερ τους στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας στόχο τρεις φορές. Παραλλήλως, πέτυχε και τα περισσότερα γκολ της ομάδας του στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με άλλες τρεις προσπάθειες που κατέληξαν στα αντίπαλα δίκτυα.

Είναι φανερό και λογικό ότι από τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας της Λάρνακας, αναμένεται να σηκωθεί το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος στη συνέχεια της σεζόν. Στην καριέρα του πάντως έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να επωμιστεί τον ρόλο του «πρώτου πιστολιού». Έχοντας ρεκόρ 19 γκολ με την Καρταχένα και δεύτερη επίδοση τα 17 με την Έουπεν, έστω και στη Γ’ Κατηγορία Ισπανίας και τη Β’ Κατηγορία Βελγίου, αντιστοίχως, δείχνει πως μπορεί να τελειώσει σωστά τις φάσεις αν τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του.

Βεβαίως, ένα αηδόνι δεν φέρνει την άνοιξη και θα χρειαστεί η συμβολή και των άλλων επιθετικών για να φτάσουν σε ικανοποιητικό αριθμό τα τέρματα της ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν. Προς το παρόν, καλύτεροι συμπαραστάτες του Τολεμές είναι ο κεντρικός αμυντικός Ντάνιελ Μοϊσόφ και ο μέσος Χόρχε Λαρένα, οι οποίοι πέτυχαν από δύο τέρματα. Ακολουθούν με ένα γκολ ο σέντερ φορ Νέστορας Μυτίδης και οι ακραίοι επιθετικοί, Ιβάν Τρισκόφσκι και Ακοράν Ρέγιες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ