aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν μιλούν οι αριθμοί…

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στην κορυφή θέλει η ΑΕΚ, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εθνικού Άχνας. Οι κιτρινοπράσινοι είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, μιας και έχουν πετύχει επτά τρίποντα, έναντι έξι της Ανόρθωσης και της ΑΕΛ (έχει ένα ματς λιγότερο), ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν και την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 23 γκολ στο ενεργητικό τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι Λαρνακείς σκοράρουν κατά μέσο όρο δυο γκολ ανά παιχνίδι, ενώ από την άλλη έχουν δεχθεί 10 γκολ. Τα μισά βέβαια ήταν στην άσχημη βραδιά με την Ομόνοια όπου ηττήθηκε με 5-2. Αν εξαιρέσουμε εκείνο το παιχνίδι που φάνηκε στην πορεία ότι ήταν απλά μία άσχημη παρένθεση, η ΑΕΚ δέχεται κατά μέσο όρο μισό γκολ ανά ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία πέντε της παιχνίδια έχει σκοράρει 13 φορές και έχει δεχθεί τρία τέρματα.

Στατιστικά που δείχνουν ότι οι παίκτες του Ιδιάκεθ βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί να μην ήρθε η νίκη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (1-1), όμως η ομάδα παραμένει στην κορυφή και δείχνει ικανή να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Οτιδήποτε άλλο πέρα από την κατάκτηση ενός τίτλου, δεν θα αφήσει κανέναν ικανοποιημένο, μιας και οι απαιτήσεις του συλλόγου έχουν μεγαλώσει και ο κόσμος ζητά επίμονα το κάτι παραπάνω.

Βέβαια, για να μπορεί ο κόσμος να έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις θα πρέπει να αντιληφθεί και τις δικές του ευθύνες. Πρόσφατα, ο Άντρος Καραπατάκης δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου. Η ΑΕΚ έχει χτίσει το γήπεδό της, έχει αποκτήσει δυναμική, έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας και αυτό που της λείπει τη δεδομένη στιγμή για να έρθει και ένας τίτλος. Η Αρένα να γεμίζει και ο κόσμος να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν ανάγκη τον κόσμο τους και η ΑΕΚ έχει κόσμο και μπορεί να γεμίζει την Αρένα. Δεν είναι τυχαίο που και οι ποδοσφαιριστές σε κάθε ντέρμπι κάνουν ειδική αναφορά στην παρουσία του κόσμου, μιας και βλέποντας την Αρένα σχεδόν γεμάτη, τα κίνητρα και η δίψα τους για επιτυχίες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ