aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν «κοιμήθηκε» η άμυνα…

Όταν «κοιμήθηκε» η άμυνα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αν πίεζε περισσότερο μετά το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και ευστοχούσε σε μία από τις 2-3 φάσεις που ακολούθησαν, ο Απόλλωνας μπορούσε να φύγει νικητής από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ και η Ανόρθωση έπαιζε με παίκτη λιγότερο για περίπου 55 λεπτά. Δεν κατάφερε όμως στο τέλος να διατηρήσει τον ρυθμό που ήθελε και από ένα κόρνερ, στο οποίο… κοιμήθηκε όλη η άμυνα, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης.

Οι κυανόλευκοι στο τρίτο τους παιχνίδι σαν φιλοξενούμενοι έμειναν στην ισοπαλία. Είχε προηγηθεί το 1-1 με τον Ολυμπιακό, με το ίδιο σκορ τέλειωσε το ντέρμπι με την ΑΕΛ και τώρα εκ νέου με το 1-1 έφυγαν από τη Λάρνακα. Το γράψαμε και το αναλύσαμε πολλές φορές πως οι κυανόλευκοι διαθέτουν ποιότητα και βάθος στο έμψυχο δυναμικό τους, όμως φαίνεται πως δεν φτάνει αυτό για να παίρνουν αυτά που θέλουν, ειδικά, όταν απέναντί τους έχουν παίκτες που καταθέτουν ψυχή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Απόλλων, είχε ένα διάστημα από το 45’ μέχρι το 70’ κατά το οποίο έκανε ό,τι ήθελε, με την Ανόρθωση να κλείνεται στο μισό γήπεδο. Σε εκείνο το διάστημα, η ομάδα της Λεμεσού έπαιζε την αντίπαλο όπως η γάτα το ποντίκι, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ήταν αρκετό ένα κόρνερ για να δεχθεί το γκολ ο Απόλλων και να πάρουν τα πάνω τους οι γηπεδούχοι.

Κάθε φορά, μετά από μια απώλεια λέμε τα ίδια, πως ο δρόμος είναι μακρύς και ότι όλα είναι ανοικτά. Και φυσικά, το 1-1 δεν εμποδίζει τον Απόλλωνα να επιμένει στον στόχο της κατάκτησης του τίτλου. Δεν γίνεται, όμως, σε παιχνίδια με ειδική βαρύτητα, οι παίκτες να έχουν σκαμπανεβάσματα. Πιο πολλή σοβαρότητα, πάθος και θέληση είναι αυτά που θα πρέπει να έχει στη συνέχεια η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Ο τελευταίος παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα, με την απουσία του από τον πάγκο να στοιχίζει. Οι παίκτες, όπως φάνηκε και προχθές, δεν έχουν την ίδια καλή απόδοση και δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους να τους δημιουργούν προβλήματα. Το ματς όμως με την Ανόρθωση ανήκει στο παρελθόν και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να καταγράψουν τα παθήματα και να μην επαναλάβουν τα λάθη που κοστίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ